Hanna Paulsberg Concept & Kadri Voorand Group

Fremadstormende fra Norge og Estland

  • Onsdag 20. november 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Høsten 2012 møttes den estiske vokalisten Kadri Voorand og saksofonist Hanna Paulsberg gjennom European Jazz Orchestra, der de turnerte i store deler av Øst -Europa i to uker. De var romkamerater under hele turnéen, og det ble ofte sene netter med lange diskusjoner og samtaler om musikk, blant annet hvordan komme seg ut som ung jazzmusiker i Europa. De ble enige om å hjelpe hverandre, og dra på turné med hverandres band i hverandres land. De har fått økonomisk støtte fra det estiske jazzforbudet og Midt-Norsk jazzsenter.

Hanna Paulsberg Concept begynner å bli et kjent navn for de fleste i jazz-Norge. Kvartetten har også markert seg internasjonalt, og har turnert og spilt konserter i Irland, Estland, Sverige, Finland og Grønland. Høsten 2012 slapp kvartetten sitt første album «Waltz For Lilli», og høstet strålende kritikker i nasjonal og internasjonal presse.

Kadri Voorand er en av Estlands mest lysende jazzvokalister, og har mottatt flere priser for sitt originale uttrykk og musikk. Hun har turnert omfattende i Europa og USA med diverse prosjekter og hennes siste album, «Kosmogooniline etüüd» havnet på topp ti på European Jazz Media Chart. I Kadri Voorand Group har hun med seg et stjernelag bestående av finske og estiske jazzmusikere, blant annet saxofonisten Jussi Kannaste, som mottok Sony Jazz Award i 2005.