Knut Værnes Group

Groovy jazzrock fra norsk-amerikansk topplag

  • Fredag 22. november 2013
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Høsten 2011 fikk Knut Værnes en telefon fra Omar Hakim om å bli med på en innspilling, da sistnevnte hadde noen ledige dager i Oslo i forbindelse med en turné. Det tente Knut såpass at en ny plate ble født i sommer, en svært vital og vilter en! På mange måter har Værnes sett tilbake på sine tidlige jazz- og rockehelter; Mahavisnu Orchestra, Weather Report, Jeff Beck og Jimmy Page, og har kommet opp med en spennende, groovy og svært tilgjengelig egen tagning på den elektriske jazzen. Etter to utsolgte slippkonserter i Hamar og under Oslo Jazzfestival, kan vi endelig ønske Knut Værnes Group velkommen til vår scene. Omar Hakim fikk en telefon tilbake, og nå har bandet satt festen på veien!

Knut Værnes – gitar, Rachel Z – keyboards, Frode Berg – bass, Omar Hakim – trommer og Kasper S. Værnes – saksofon

Linker: www.knutvarnes.no, www.rachelz.com, www.omarhakim.com, www.curlinglegs.no

Hamar Arbeiderblad ga «Tributes» terningkast 6 og skrev:».. dette er lekkert og medrivende fra først til sist. HA´s anmelder mente søndagens konsert vil bli «uforglemmelig», men albumet vil vare enda lengre. »

Side2/Nettavisen mente: «Værnes’ nye band er av den høykompetente sorten: Frode Berg på elbass, selveste Omar Hakim, med fortid både i Weather Report og hos Sting, Madonna og Miles Davis, på trommer og tangentvirtuos Jørn Øien. I tillegg bidrar også Værnes’ usedvanIig lovende sønn, Kasper Værnes, på altsaksofon på et spor. I løpet av to oktoberdager i fjor hos Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studio skapte de et jazzrock-album som holder høy standard. … Tributes» er nok en betimelig påminnelse om at Knut Værnes hører hjemme på øverste hylle i jazzrock-verdenen.»