Eivind Aarset Dream Logic

Mestergitaristen

  • Lørdag 23. november 2013
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Eivind Aarset er en gitarist med en unik musikalsk visjon som inneholder og reflekterer all slags musikk. Samtidig har han en sterk individualisme og et musikalsk uttrykk som spenner fra meditativ intimitet til hypersterk intensitet. Hans debut som bandleder ble beskrevet av New York Times som en av de beste post-Miles Davis elektriske jazzalbum. Som en av Norges mest etterspurte gitarister har Eivind Aarset jobbet med Nils Petter Molvær, Bill Laswell, Jon Hassell, Jan Garbarek, David Sylvian, Marilyn Mazur blant mange flere.

Etter flere utgivelser på Jazzland, kom Aarset i fjor på ECM med «Dream Logic» der han samarbeidet tett med Jan Bang og Erik Honoré om produksjon og klanglig utforming av melodier/klangskulpturer/lydlandskap. Eivind Aarset er en banebrytende gitarist med stor sans for elektronikkens lyd- og uttrykksmuligheter og ofte spiller gitaren rollen som manipulerbar lydkilde og redskap for lag-på-lag-legging mer enn som tradisjonell melodistemme.

Eivind Aarset – gitar og elektronikk, Wetle Holte – trommer, perc og keyboards, Audun Erlien bass gitar, Erland Dahlen trommer og perkusjon