Punkt → Victoria

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290/240
  • Kjøp billett her!

A highly anticipated visit from a festival where the remix can be as interesting as the live performance itself

Program:
Wunderkammer: Til minne om Nils Christian Moe-Repstad
Punkt Live Remix

Eivind Aarset | Jan Bang – Last Two Inches of Sky – releasekonsert
Punkt Live Remix

Punkt har turnert verden rundt og nå kommer endelig den nyskapende festivalen til Oslo. I løpet av de 19 årene siden den beskjedne starten i 2005 har Punkt vokst til et ambisiøst prosjekt om å skape ny musikk i et organisk nettverk av musikere. Der er Live Remix-konseptet en følgetråd, konsertene blir tatt opp og samplet live, og denne remixen blir påfølgende fremført som et selvstendig verk. Vi har overvært mange Punkt-konserter, og mange av disse remixene er vel så spennende og interessante som konserten de springer ut fra. En lang rekke fantastiske musikere fra inn og utland har besøkt festivalen og den har blitt gjestekuratert av Brian Eno, David Sylvian og Laurie Anderson.

Den første konserten er viet poeten Nils Christian Moe-Repstad, som dessverre gikk bort i fjor. Nils Christian bidro til mange Punkt-relaterte prosjekter, inkludert live-albumet Teori om det eneste / Theory of the Singular og installasjonen og albumet Uncommon Deities. Sistnevnte ble nettopp utgitt på nytt som en del av David Sylvians Do You Know Me Now? boks-sett. Konserten er basert på utdrag fra Moe-Repstads Bragepris-nominerte bok Wunderkammer.

Etter remixen er det er duket for releasekonsert med Eivind Aarset og Jan Bang og albumet Last Two Inches of Sky, som utgis på Punkt Editions den 30. september. Platen er en ambisiøs og engasjerende kombinasjon av lydmalerier og rytmiske utforskninger – et nytt høydepunkt i Eivind Aarset og Jan Bangs produksjon.

Aarset og Bang har samarbeidet siden tidlig på 1990-tallet i konstellasjoner med blant andre Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Sly & Robbie og Jon Hassell. Den kritikerroste platen Snow Catches on her Eyelashes fra 2020 var deres første utgivelse som duo, et album som inspirerte John Eyles fra All About Jazz til å skrive: «Aarset, Bang and company go from strength to strength, as does the Norwegian scene. Onward and upward.».

Last Two Inches of Sky utvider dette soniske universet ytterligere. I likhet med forgjengeren, er den nye innspillingen en blanding av stiler og sjangere sammenvevd ved hjelp av Jan Bangs karakteristiske samplingsteknikk og Eivind Aarsets kontinuerlige utforskning av gitaren.

De som deltar på scenen denne kvelden er:

Hamid Drake – trommer, Susana Santos Silva – trompet, Eivind Aarset – gitar, elektronikk, Audun Erlien – bass, Camille Norment – glassharmonica, Jan Bang – live sampling, Erik Honoré – synth, live sampling