Hilde Louise Asbjørnsen med Kaba Orchestra

Trøkk og eleganse

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290/240
  • Kjøp billett her!

A brilliant singer and songwriter in front of Norway’s swingiest twelve-piece

Kaba Orchestra ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra Jazzin Babies – og henter navnet fra Oslos første jazzklubb, som holdt til på Restaurant Kaba, like ved Nationaltheatret. I etterkant har det blitt månedslange Rikskonsert-turneer og konserter med internasjonale navn som Kurt Elling og Sinne Eeg. Det vil ikke være en overdrivelse å si at Kaba har spilt i det aller meste av norske kulturhus. Likevel var det kanskje først under Oslo jazzfestival i 2016, da Kaba sammen med Hilde Louise Asbjørnsen fylte operaen til siste begeistrede sete, at hovedstadspublikumet virkelig trykket dem til sitt hjerte.

Samarbeidet mellom sangeren og orkesteret viste seg å være av det slitesterke slaget og er minst like vitalt syv år senere. Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle den tøffe musikken fra noen generasjoner tilbake, men også å vise at musikken på ingen måte er glemt eller utdatert. Swingjazzen har etterlatt et tydelig avtrykk i jazzhistorien og lever fortsatt i beste velgående.

Låtene til Hilde Louise Asbjørnsen spinner rundt tiden vi lever i, med feminint opprør og mennesker på flukt, men her er også hjertenære betraktninger. Alt elegant framført sammen med Kaba Orchestra som legger ekstra trøkk til Hilde Louises fine melodier. Kjærligheten til 1940 og 50-tallets swingjazz skinner igjennom, og det oppdaterte lydbildet føles like friskt og relevant i dag.

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Atle Nymo, Håvard Fossum, Lars Frank – saksofoner, Kristoffer Kompen og Jørgen Gjerde – tromboner, Marius Haltli, Erik Eilertsen, Eckhard Baur – trompet, Svein Erik Martinsen – gitar, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

Foto: Anna Julia Granberg/Blunderbuss