Avlyst: Pharoah Sanders Quartet

Avlyst pga sykdom

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 300,-/ 245,-
  • Kjøpte billetter refunderes hos utsalgssted

Pharoah Sanders er dessverre blitt syk og har avbrutt sin pågående Europaturné. Dette medfører at konserten på Nasjonal Jazzscene Victoria tirsdag 13.august kl. 20.00 dessverre må avlyses. Billettene refunderes på utsalgsstedet, og frist for refusjon er 13. oktober 2013. Publikum bes henvende seg til Oslo Jazzfestival.no for mer informasjon.

Pharoah Sanders har preget internasjonal jazz i en mannsalder, men han er langt mer enn en levende legende. Han er en virtuos musiker med en unik tone og en sterk personlig integritet. Pharoah Sanders er rett og slett en av jazzens største og mest karakteristiske saksofonister.

Allerede i 1962 ga Pharoah Sanders ut sitt første album, men ”Karma” fra 1969, med den 32-minutter lange ”The Creator Has a Master Plan”, regnes som hans gjennombrudd. Siden har han ledet en rekke band og prosjekter og gitt ut over 30 innspillinger i eget navn. I tillegg har han bidratt til utallige innspillinger og prosjekter i regi av andre og har spilt med navn som Carla Bley, Don Cherry, Sun Ra, Ornette Coleman, McCoy Tyner, Trilok Gurtu og John Coltrane. Samarbeidet med sistnevnte fikk stor betydning for Sanders videre musikalske karriere.

Varemerket til Pharoah Sanders er hans kraftfulle og harmoniske spillestil og hans intense og lyriske tone. Musikken er grenseløs, og han beveger seg innenfor et stort musikalsk spekter inspirert av alt fra frijazz til verdensmusikk.

Pharoah Sanders trives i kvartettformatet, og til Oslo Jazzfestival 2013 har han med seg et sterkt amerikansk lag bestående av pianist William Henderson, bassist Oli Hayhurst på bass og trommeslager Gene Calderazzo.

Besetning: Pharoah Sanders – saksofon, William Henderson – piano, Oli Hayhurst – bass og GeneCalderazzo -trommer.

Lenker: http://pharoahsandersjazz.com

Se Oslo Jazzfestival.no for mer informasjon.