Oslo Jazzfestival: Big Conexions med Ensemble Denada/ Beats & Pieces Big Band

Stort møte!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 260,- /210,-
  • Kjøp billett her!

11. november i fjor gikk de 29 musikerne i Beats & Pieces Big Band og Ensemble Denada på scenen for å gi publikum på London Jazz Festival det som på god festivalnorsk kalles en double bill med to store band. Konserten trakk ikke bare ett, men to fulle hus i Southbank Centres Purcell Room. Ensemblene delte ikke bare sceneplass, men de delte også på selve fremføringen. Musikken ble fremført i et simultant forløp med utveksling av idéer, musikere, solister og komponister underveis.

De yngste utøverne i Ensemble Denada er omtrent på samme alder som de eldste i Beats & Pieces, og disse to ensemblene representerer i så måte hele aldersspennet i dagens yngste generasjon av europeiske jazzmusikere. Begge står for en litt annerledes måte å jobbe med storband på. Det handler ikke så mye om tradisjoner, men om hva slags lydbilde og kreative muligheter som ligger i størrelsen og instrumenteringen. Det er rett og slett to konserter med to store band simultant og med åpning for kreative påfunn underveis.

Beats & Pieces er nylig tildelt JazzFM Award 2013 for beste nykommer og jobber med et nytt album som skal gis ut i 2014. Ensemble Denada har allerede hatt bransjeslipp av sitt nye album “Windfall” på Jazzahead i Bremen. Offisielt slipp blir til høsten. På Oslo Jazzfestival vil de to bandene presentere en oppgradert utgave av London-showet. Denne gangen vil Conexions-kurator Fiona Talkington ikke bare sitte i publikum, hun er også invitert til å sette sitt personlige preg på denne norsk-britiske samlingen på Oslos og Norges jazzhovedscene Victoria. Publikum kan glede seg til en tettpakket aften med mye folk både i salen og på scenen, og ikke minst til å få et eksempel på hvordan europeisk jazz i det store formatet høres ut i 2013.

Besetning Ensemble Denada: Helge Sunde (musikalsk leder), Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson (trompet/flygelhorn), Helge Sunde, Even Kruse Skatrud, Erik Johannessen (trombone), Frode Nymo, Atle Nymo, Børge-Are Halvorsen, Nils Jansen (saksofon/fløyte), Jens Thoresen (gitar), Olga Konkova (piano), Per Mathisen (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer), Peter Baden (elektronikk/samling)
Besetning Beats & Pieces Big Band: Ben Cottrell (musikalsk leder), Owen Bryce, Adam Chatterton, Nick Walters (trompet), Anthony Brown, Sam Healey, Ben Watte (saksofon), Tim Cox, Simon Lodge, Rich McVeigh (trombone), Anton Hunter (gitar), Patrick Hurley (piano/Rhodes), Harrison Wood (bass), Finlay Panter (trommer)

Lenker: oslojazz.noensembledenada.nobeatsnpieces.netnasjonaljazzscene.no/conexionsostnorsk.jazzinorge.no