The New York Connection

Blod, svette og gledesrus!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 260,- /210,-
  • Kjøp billett her!

Gitaristen Georg ”Jojje” Wadenius har hatt Oslo som base de siste årene etter å ha gjort karriere først i Stockholm og siden i New York. Wadenius har opplevd det som for mange unge musikere er den store drømmen. Han fikk gleden av å slå i gjennom i USA. Han spilte fast med Blood, Sweat & Tears i deres glansperiode på 1970-tallet og var studiomusiker i New York på 1980- og 1990-tallet blant annet som fast medlem av bandet i det legendariske TV-programmet ”Saturday Night Live”.

Som studiomusiker bidro Jojje Wadenius på platene til Luther Vandross, Aretha Franklin, Steely Dan og Grace Slick, og han turnerte med blant andre Steely Dan og The Blues Brothers. I Blood, Sweat & Tears ble Wadenius god venn med Lou Marini og Lew Soloff, og det er dette vennskapet som er utgangspunktet for prosjektet The New York Connection.

Lou Marini er saksofonist og mest kjent som et av originalmedlemmene i The Blues Brothers både i virkeligheten og som skuespiller i den klassiske musikkfilmen fra 1980. I denne spilte han karakteren Blue Lou. Marini turnerer fremdeles med Blues Brothers-bandet, men han har også arbeidet med artister som Eric Clapton, Stevie Wonder, Tony Bennett, Lou Reed, The Band og Steely Dan.

Trompeteren Lew Soloff har i tillegg til Blood, Sweat & Tears jobbet med Gil Evans, Tito Puente, Thad Jones/Mel Lewis Big Band, Stanley Clarke og et utall andre kjente navn.

De andre nordiske innslagene i The New York Connection er Per Lindvall som er en av Sveriges mest brukte trommeslagere og har blant annet stått på lønningslistene til ABBA, a-ha, Stevie Wonder og nå Laleh, og den danske bassisten Lars ”Larry” Danielsson som har medvirket på innspillinger med Mary J. Blige, samt turnert med Sheryl Crow og en rekke andre større artister i tillegg til å være aktiv i det danske musikkmiljøet.

På papiret skal dette med andre ord være et kremband, og det bør definitivt testes ut live.

Besetning: Lou Marini – saksofon, Lew Soloff – trompet, Georg ”Jojje” Wadenius – gitar, Lars Danielsson – bass, Per Lindvall – trommer

Se Oslo Jazzfestivals nettsider for mer informasjon.