Oslo Kulturnatt: AvantGong + Stian Westerhus & Pale Horses

Knallnatt!

  • Fredag 13. september 2013
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Oslo Kulturnatt fredag 13. september: 2 band og musikk rundt i byen med din telefon!

21.00: AvantGong

Inspirert av folkemusikk fra hele verden, tidlig elektronikamusikk og moderne støy og impromusikere, skaper duoen Jørn Øien og Jakop Janssønns et særegent lydbilde i et sjangermusikalsk krysningspunkt. Trommene synger og synthene maler spennende landskap med moderne tankegang. Resultatet er et høyhastighetstog av spennende idéer og musikalske forløp. Lydkildene fusjonerer sømløst i et friimprovisert uttrykk der groove og tonalitet varieres gjennom en strøm av fascinerende klangbilder.

Jørn Øien har i sin karriere som pianist, keyboardist, arrangør og komponist satt sitt solide preg på band som Beady Belle, Geir Lysne Listening Ensemble, JazzMob og Kjersti Stubø Kvartett. Jakop Janssønn er en ung trommeslager som allerede har turnert Norge, Europa og Afrika med band som Halles Komet, Johan Lindvall Trio, Zarathustra, Northern Arc, IAMSOUND og Hanne Kalleberg Kvartett.

Jørn Øien: synthesizere, Jakop Janssønn: trommer og elektronikk

22.00: Stian Westerhus & Pale Horses

Viktoria er stolte av å kunne presentere Stian Westerhus’ nye trio. Etter mange år i mange ulike konstellasjoner har Stian Westerhus endelig stablet på beina sitt eget band som i sommer har hatt sine første konserter, på Molde Jazzfestival, i Nidarosdomen under Olavsfestdagene og Sjøbygda Kunstnarhus, og dette er den første i Oslo!

Hvordan låter det? Vel, på et elektro-akustisk gulvteppe danser Pale Horses i en skjør pompøsitet til et soundtrack av to skakke plater spilt samtidig. Ingen var sikre på om platene ble avspilt i rett tempo, men de danser allikevel i fullt alvor, og uler i kor på refrengene, hele natta, mot månen!

Øystein Moen – tangenter, Erland Dahlen – trommer og Stian Westerhus – gitar/vokal

På vei til og fra Victoria: MUSICITY!

Vår engasjerte, engelske Conexionskurator Fiona Talkington gjorde oss oppmerksomme på et glimrende prosjekt gjennomført i Tokyo, London og Singapore, og vi tente helt! Fra fredag 13. september kan også Oslo oppleve den samme henrykkelsen.

Med din smarttelefon kan du oppsøke plasser i Oslo og lytte til musikk spesiallaget for det stedet. Seks forskjellige artister gir deg sitt musikalske svar på plassen, bygningen eller atmosfæren, og vi inviterer deg til å oppdage byen sammen med dem! Gå inn på musicity.info og se stedene og artistene som har valgt dem. Ta med deg din telefon dit og opplev byen din på en ny måte, arkitektonisk og tonesatt!

Lanseringsdagen er 13. september, Oslo Kulturnatt, så hvorfor ikke ta med hodetelefoner og gjøre turen mellom arenaene til en spennende musikkjakt i byen?! Nettsiden vil være åpen også etter Kulturnatta.

Nettsiden finner du her, og hele programmet til Oslo Kulturnatt kan du lese her.

Vi ønsker deg en spennende musikkjakt i Oslo med tonesatte stedsopplevelser!

Prosjektet er støttet av Oslo Kommune og lanseres under Oslo Kulturnatt 2013.