Cortex

ADHD-bop

  • Torsdag 12. september 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Cortex står med beina trygt planta i amerikansk avantgarde-jazz anno 60- og 70-tallet, med forbilder og inspirasjonskilder som Don Cherry, Ornette Coleman og John Zorn luskende i skyggene. Samtidig er det noe umiskjennelig nordisk og kontemporært over soundet – trekk som gir assosiasjoner til folk som Magnus Broo og Kenny Wheeler.

I 2011 slapp kvartetten debutskiva Resection til jevnt over gode kritikker. Kanskje mest euforisk var redaktør Jan Granli i Jazznytt som etter eget utsagn har en ganske stor og stadig voksende bunke plater han ikke hører på. Resection er tydeligvis blant platene som ikke har havna i den bunken:

«Cortex debutplate er uten tvil en av de sjeldne som havner blant de siste! For dette er råtøft! Har raser man avgårde i skjæringspunktet mellom Atomic og The Core pluss noen doser gammel Ornette Coleman. Unge musikere uten vett på å «roe reka». Energi som overgår en middels kraftstasjon, og et spill som fascinerer noe voldsomt.»

Samtlige medlemmer har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og er aktive i en rekke andre konstellasjoner – som Mathias Eick Quintet, Marianne Halmrast Kvintett, Zanussi 5, Susanne Sundfør og Team Hegdal.

Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Berre Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass, Gard Nilssen – trommer