Mopti

Innbydende og utfordrende

  • Onsdag 11. september 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Det hersker liten tvil om at det kommer mye bra musikk fra den unge, norske jazzscenen, og det kan virke som om kombinasjonen av gode institusjoner og spillesugen ungdom er en vanntett suksessoppskrift på ny og spennende norsk jazzmusikk. Kvintetten Mopti er intet unntak. Etter å ha tatt jazz-Norge med storm med seieren i Jazzintro 2012, har sommeren gått med til spilling i England, og euforiske hyllester både fra Jazzwise og The Guardian! Nå står kvintetten Mopti klar med sitt debut-album. Et par stikkprøver av skiva var nok til å overbevise Bugge Wesseltoft om at disse gutta hadde solid krutt i posen, og tok dem under siner vinger!

For de som kjenner til Mopti fra før, vet at musikken er et drivende damptog full av solide komposisjoner, feite grooves og kokende energi. Mopti er en live-opplevelse, og deres synergiske samspill gjør musikken forståelig for selv den mest utenforstående. Med et solid grep om det kompositoriske, strekker kvintetten på rammene for sjangeren uten å miste grep om kjernen ved jazzmusikken. Med et voksent og innovativt uttrykk, stimulerer Mopti sansene, såvel som intellektet og kommer til å gi deg en konsertopplevelse du sent vil glemme!

Harald Lassens – saxofon, Kristoffer Eikrem – trompet, Aleksander Sjølie – gitar, Christian Meaas Svendsen – bass og Andreas Wildhagen – trommer

Kan du ikke komme, men verker etter å se konserten? Her går den live på «tv»!