Oslo Jazzfestival: Siril Malmedal Hauge & Jacob Young + Wako + The Source + Arild Andersen Group Special Edition

  • 18 år.
  • Kjøp billetter her!

SIRIL MALMEDAL HAUGE & JACOB YOUNG
kl 15.00. Dørene åpner kl 14.00. KJØP BILLETT HER

I 2016 møttes gitarist Jacob Young og vokalist Siril Malmedal Hauge under en plateinnspilling, og det var starten på noe som kom til å bli et nydelig samarbeid. Det startet med noen få opptredener her og der, og i 2018 fikk vi albumet det kritikerroste albumet Last Things. Last Things består av jazzstandarder, popklassikere og egenkomponert materiale, fremført på nedtonet vis av kun Malmedal Hauges vokal og Youngs gitar. Alt fra Jimi Hendrix til Bendik Hofseth. Albumet ble mottatt med flotte fra blant annet Dagbladet, Jazz Journal, All About Jazz m.fl. Det ble tildelt «Sølvprisen» av japanske Jazz Critique Magazine for Best Jazz Vocal Album i 2018, og ble nominert i samme kategori i amerikanske Independent Music Awards 2019. Fredrik Wanderup i Dagbladet sier blant annet: «Jacob Youngs akustiske komp løfter vokalen på en myk vind av elegante akkorder og små solosnutter. Vakkert, melodiøst og melankolsk.»
Konsertvarighet: 60 min.

WAKO
kl 17.30. Dørene åpner kl 16.30. KJØP BILLETT HER

Wako er et ungt band som har vært på manges lepper denne vinteren og våren. Kvartetten består av Martin Myhre Olsen (saksofon), Kjetil André Mulelid (piano), Bárður Reinert Poulsen (bass), og Simon Olderskog Albertsen (trommer), musikere vi kjenner godt fra det norske jazzlandskapet. Du har kanskje sett og hørt dem med band som Hegge, Megalodon Collective, Espen Berg Trio, Kjetil Mulelid Trio, Trondheim Jazzorkester, og en hel rekke andre. Deres siste album, «Wako», ble utgitt i februar i år på Øra Fonogram, og legges til i rekken som det fjerde på fem år. Plata har 13 spor, en drøss med gjester, og en hel masse kreativitet og fingerspitzengefühl. På den lange listen av samarbeidspartnere finner vi bl.a Oslo Strings, Rob Waring, Jonas Kullhammar, Adrian Løseth Waade, Sissel Vera Pettersen og Arve Henriksen. «Man føler synapsene knatre og hjernevevet spire og gro når man lytter til Wako,» skriver Stemmegaffel.no om den siste skiva. Musikken står aldri stille med dette bandet, den engasjerer og er i stadig bevegelse.
Konsertvarighet: 60 min.

THE SOURCE
kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00. KJØP BILLETT HER

The Source har over de siste to tiårene blitt en bunnsolid jazzinstitusjon i Oslo. Kvartetten bestående saksofonist Trygve Seim, trombonist Øyvind Brække, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Per Oddvar Johansen markerte i 2019 20-årsjubileum for prosjektet The Source of Christmas på Cosmopolite, der de gjennomførte en helg med maratonkonserter til stående applaus. De har også bemerket seg med the Source of Summer-albumet og -konsertene på Nationaltheatret, spennende samarbeid med Motorpsycho og ikke minst som kvartetten the Source. Åpningen av Oslo Jazzfestival 2020 skulle etter planen markeres med en storslagen konsert med prosjektet The Source of Oslo, med en rekke internasjonale gjester fra ulike verdenshjørner. Når det viser seg at dette ikke kan gjennomføres i år er det meget gledelig at vi kan invitere til noe så sjelden som en ren kvartettkonsert med denne gjengen på Nasjonal Jazzscene Victoria. The Source var i 2019 i studio to ganger: første gang for å lage musikk til Elsa Kvammes dokumentar om Jan Erik Vold. I forkant av dette ble det laget en rekke nye komposisjoner av medlemmene som også dannet grunnlaget for innspilling av kvartettens kommende album. Det er med andre ord gode muligheter for å få en sniklytt på nytt materiale fra The Source denne kvelden!
Konsertvarighet: 60 min.

ARILD ANDERSEN GROUP SPECIAL EDITION
kl 22.30. Dørene åpner kl 21.30. KJØP BILLETT HER

Arild Andersens Sagn-konsert på Oslo Jazzfestival 2020 ble dessverre avlyst. Heldigvis kan vi by en fullgod erstatning: Arild Andersen Group Special Edition: Marius Neset (sax), Helge Lien (piano), Håkon Mjåset Johansen (slagverk) og Gard Nilssen (slagverk), i tillegg til sjefen sjøl Arild Andersen.

Etter to suksessfulle spillejobber på norske festivaler i 2018 (Vossajazz og Dølajazz, utsolgt begge steder), bestemte mesterbassisten Arild Andersen seg for å fortsette å jobbe med dette bandet, parallelt med sin bejublede trio. Denne gangen har han også invitert med seg supertrommis Gard Nilsen.

«Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!”, skrev Avisa Hordaland etter konserten på Vossa Jazz. Vi antar at publikum vil reise hjem med tilsvarende følelse etter denne lørdagskvelden på Victoria.

NB! Nasjonal jazzscenes sesongkort gjelder ikke på Oslo Jazzfestival