Oslo Jazzfestival: Knut Riisnæs Kvartett m/Siril Malmedal Hauge + Finity + Espen Eriksen Trio

  • 18 år.
  • Kjøp billetter her!

KNUT RIISNÆS KVARTETT m/SIRIL MALMEDAL HAUGE
kl 17.30. Dørene åpner kl 16.30. UTSOLGT!

Knut Riisnæs har gjennom 40 år vist seg å være blant de ypperste vi har, og er helt i fremste rekke blant norske saksofonister. Med en omfattende diskografi, to Spellemannspriser, og en Buddy-statuett. Han har spilt med artister som Karin Krog, Egil Kapstad, Kjetil Bjørnstad, Terje Rypdal, Radka Toneff, og mange fler. Under Oslo Jazzfestival får vi høre Knut Riisnæs Kvartett, som består av Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass, og Tom Olstad på slagverk. I tillegg tar Riisnæs med seg Siril Malmedal Hauge som gjest denne konserten. Vokalist Siril Malmedal Hauge ble kåret «årets jazztalent» på Molde Jazzfestival i 2018 og kan også høres i duo med Jacob Young på årets Oslo Jazzfestival. Inspirert av foregangsmenn som Charlie Parker, Wayne Shorter, og John Coltrane, har Riisnæs dyrket frem en moderne og personlig spillestil. Musikken vi får høre på Victoria denne kvelden, vil for det meste være komponert av bandmedlemmene selv – i tillegg til muligheten for en og annen klassiker fra The Great American Songbook.
Konsertvarighet: 60 min.

FINITY
kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00. KJØP BILLETT HER

Finity ble til som et bestillingsverk av duoen Skrap (Heida Johannesdottir og Anja Lauvdal) til samtidsmusikkfestivalen Only Connect i 2018. Siden den gang har Skrap blitt oppløst og Finity blitt et band. Besetningen består av Hanna Paulsberg, Torstein Lavik Larsen, Andreas Wildhagen, Kyrre Laastad i tillegg til nevnte bandledere Heida Johannesdottir og Anja Lauvdal. «Spenstig og spektakulært, der de øyensynlig utvikler et eget musikalsk språk frempisket av kunstnerisk åpenhet og nyfeministiske ideer» skrev DNs Audun Vinger om debutalbumet We are the granddaughters of the witches you didn’t burnsom ble sluppet på Jazzland i 2019. Den sjangeroverskridene lekenheten innbyr helt klart til produktivitet, da de allerede i år er klare med oppfølgeren. Finity slipper plata Jazz På Engelsk, Finity’s Destiny.Og releasekonserten blir på Oslo Jazzfestival! På plata spiller de kjente og kjære Destiny’s Child-låter i ny drakt, med den umiskjennelige Finity-signaturen.
Konsertvarighet: 60 min.

ESPEN ERIKSEN TRIO
kl 22.30. Dørene åpner kl 21.30. KJØP BILLETT HER

Espen Eriksen Trio ble dannet i 2007 og har opparbeidet seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscenen. Bandets musikalske signatur er preget av melodisk minimalisme, samt ypperlig formidling av vakre, lyriske stemninger. Bandet har turnert på fire kontinenter, og fyller hus i hvert verdenshjørne – blant nylige turnédestinasjoner finner vi Færøyene, Tyskland, Polen, og Seoul. Trioen har gitt ut fire kritikerroste plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon. BBC omtalte trioens tredje plate slik: ”A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game”. I september slipper Espen Eriksen Trio sin femte plate, ”End of Summer” og på Oslo jazzfestival blir det en eksklusiv premiere på nye repertoaret, samt låter fra hele trioens katalog.
Konsertvarighet: 60 min.

NB! Nasjonal jazzscenes sesongkort gjelder ikke på Oslo Jazzfestival