Oslo Jazzfestival: Daniela Reyes + Magnolia Jazzband m/Beate Lech + Ellen Andrea Wang & Jon Balke

  • 18 år.
  • Kjøp billetter her!

DANIELA REYES
kl 17.30. Dørene åpner kl 16.30. KJØP BILLETT HER

Daniela Reyes ble tildelt Usbl Jazztalent-prisen på Oslo Jazzfestival 2019, og som en del av denne prisen er hun invitert til å opptre årets festival! Til tross for sin unge alder, har hun spilt på blant annet Bylarm, Over Oslo, Miniøya, og selvsagt Oslo Jazzfestival. Hun er kjent for sin særegne sti, full av liv og sjarm og energi. Hennes musikalske univers er ærlig, vakkert, hun kombinerer det uskyldige med det mektige. Tekstene er både morsomme og alvorlige. De skaper rom for undring, latter og ettertanke. Musikken vi får høre denne kvelden vil være Danielas egne komposisjoner i møte med jazzimprovisasjon. P Victorias scene under Oslo Jazzfestival har hun tatt med seg noen av sine egne favorittmusikere. Bandet hennes består av Eyolf Dale (piano), Hans Hulbækmo (trommer), Ole Morten Vågan (bass), Sander Eriksen Nordah (gitar) og Håkon Aase (fiolin), i tillegg til henne selv på gitar, vokal og trekkspill.
Konsertvarighet: 60 min.

MAGNOLIA JAZZBAND m/BEATE LECH
kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00. UTSOLGT!

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og en viktig del av Oslo Jazzfestival siden festivalen startet i 1986. Forankret i 1920- og 30-tallets New Orleans-jazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og utallige konserter bak seg. Tradisjon tro har Magnolia Jazzband invitert med seg en gjestevokalist på den årlige Oslo Jazzfestival-konserten. Årets gjest er ingen ringere enn den fantastiske vokalisten Beate Lech, kjent fra Beady Belle som sist var å på festivalen ute på Karpedammen i 2017. Hun gjorde seg også bemerket som deltaker i NRK-programmet Stjernekamp i 2019. De siste årene har det vært stinn brakke og nydelig stemning på Magnolia Jazzbands festivalkonsert på Nasjonal Jazzscene Victoria, og med Beate Lech på laget er det store sjanser for at det blir slik i år også!
Konsertvarighet: 60 min.

ELLEN ANDREA WANG & JON BALKE
kl 22.30. Dørene åpner kl 21.30. UTSOLGT!

Ellen Andrea Wang har gått fra å være en av de mest lovende norske jazzmusikerne, til å etablere seg som en av de ypperste. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, hvor bassist Bjørn Kjellemyr var hennes mentor, og til tross for ung alder har Wang allerede medvirket på flere ulike innspillinger og mottatt en rekke prestisjetunge utmerkelser og priser. Til høsten er hun aktuell med sitt tredje album Closeness, og det var opprinnelig dette prosjektet hun skulle presentere på festivalen. Når det viste seg at dette ikke var gjennomførbart kom idéen om en duokonsert med Jon Balke, noe som må være en minst like flott konsertopplevelse.

Den albumaktuelle pianisten Jon Balke er en av Norges fremste jazzmusikere og komponister, og begynte tidlig å kombinere sterke elementer av improvisasjon og etnisk musikk. Tidligere var han medlem av Masquallero med Arild Andersen, Jon Christensen, Nils Petter Molvær og Tore Brunborg, og han har samarbeidet med bl.a Radka Toneff, Karin Krog, Jon Eberson, Sidsel Endresen. Han har spilt på festivalen en rekke ganger, både solo og som medlem av Oslo Jazz Festival Orchestra og Jøkleba.

Duoen vil fremføre en blanding av begges materiale, så dette blir med andre ord en konsert du ikke vil gå glipp av. Denne kvelden har de invitert med seg den anerkjente videokunstneren Tone Myskja som vil bidra med live video performance til musikken. Myskja har spesialisert seg på å jobbe med video som et visuelt og skulpturelt element på alt fra utstillinger til sceneopptredener. Hun har tidligere samarbeidet med bl.a Sidsel Endresen, Rolf Wallin, Oslo Camerata og Jøkleba.
Konsertvarighet: 60 min.

NB! Nasjonal jazzscenes sesongkort gjelder ikke på Oslo Jazzfestival