Oslo Jazzfestival: Kongle Trio + Emmeluth’s Amoeba + Erlend Apneseths Fragmentarium

  • 18 år.
  • Kjøp billetter her!

KONGLE TRIO
kl 16.00. Dørene åpner kl 15.00. KJØP BILLETT HER

Kongle Trio er jazznorges nye yndlinger! De hadde sin Oslo Jazzfestival-debut i 2019 som deltakere på Nordisk Showcase, og har siden da spilt landet rundt, til stor glede for publikum. Det blir en glede å se dem også under årets festival, denne gangen på Nasjonal Jazzscene Victoria. Inspirert av pianotrioformatet, og artister som Maria Kannegaard Trio, Moskus, og Helge Lien Trio, spiller Kongle Trio med en åpenhet mot det lekne, og nysgjerrighet på det innovative. I løpet av det siste året har de spilt på Victoria Nasjonale Jazzscene, Trondheim Jazzforum, Kulturhuset, Serendip, og konserter i Estland. I tillegg er de plukket ut til årets Jazzintro, og har mulighet til å bli kåret til Årets unge jazzmusikere 2020. Alle vil høre Kongle Trio! Bandet består av Liv Andre Hauge på piano, Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass, og Veslemøy Narvesen på trommer.
Konsertvarighet: 60 min.

EMMELUTH’S AMOEBA
kl 18.30. Dørene åpner kl 17.30. KJØP BILLETT HER

Det grensesprengende bandet Emmeluth’s Amoeba er en fengslende og eksloplosiv jazzkvartett som beveger seg mellom det arrangerte og improviserte. Den dansk/norske kvartetten består av noen av Nordens mest spennende musikere. Hver for seg har musikerne fartstid i grupper som Efterklang, Megalodon Collective, Thurston Moore Group, PNL Large Unit og Aperture, for å nevne noen. I spissen av bandet finner vi den formidable bandlederen og komponisten Signe Emmeluth som springer ut av jazzlinja ved NTNU. Kvartetten slapp sitt andre album i 2019 og fikk en rekke gode anmeldelser. Auden Vinger i Dagens Næringsliv sier blant annet: «Når Signe Emmeluth blåser i hornet, så lytter man…det er jo skikkelig intensivt svingende weltschmerz i en av årets friskeste låter Lyons.» Bandet har turnert flittig de siste årene og har vært å se på bl.a Nattjazz, Copenhagen Jazz Festival og Antwerpens Summer Bummer Festival. Nå skal de endelig spille for Oslo Jazzfestivals publikum!
Konsertvarighet: 60 min.

ERLEND APNESETHS FRAGMENTARIUM
kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00. KJØP BILLETT HER

Erlend Apneseth er en av landets fremste hardingfeleutøvere. Han opptrer i A-klassen under Landskappleiken og har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester. I tillegg til dette har han gjort seg bemerket som en glimrende komponist og bandleder, og hans forrige album Salika, Molika, har sikret ham en fjerde Spellemannsnominasjon i 2019. I kraft av å være Buskeruds fylkeskunstner i 2019, fikk Apneseth frie tøyler til å komponere et bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival. Resultatet Fragmentarium ble urfremført i Kongsberg kirke, og utelukkende positive reaksjoner har ført til en nasjonal turné med prosjektet, et som i 2020 kommer til Oslo Jazzfestival!

Fragmentarium kom ut på plate i januar og ble dermed gjort tilgjengelig for offentligheten. Lovordene har ikke latt vente på seg. Albumet har høstet toppkarakterer fra en rekke gamle og nye beundrere. Arild Andersen gir terningkast 6 i Aftenposten og skriver: «Du verden så bra dette er! Det tar meg ytterst kort tid å få feste i Erlend Apneseths nye musikk. Den vekker nysgjerrighet og hekter meg på med fengende væremåte og urgammel kraft.» For Fragmentarium har Erlend Apneseth spesialplukket et drømmelag av et band, blant annet med musikere vi også finner i ensembler som Atomic, Skadedyr, Moskus, og Broen. Stein Urheim på gitar, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Ida Løvli Hidle spiller trekkspill, Anja Lauvdal på tangenter og elektronikk, og Hans Hulbækmo på trommer, med mer.
Konsertvarighet: 60 min.

NB! Nasjonal jazzscenes sesongkort gjelder ikke på Oslo Jazzfestival