Oslo Jazz Circle: Touch the hand of love

Et musikalsk epos med Blossom Dearie

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

A celebration of Blossom Dearie

Blossom Dearie var en amerikansk jazzpianist og jazzsanger som opplevde en nesten 70 år lang jazzkarriere! Den startet på slutten av 40-tallet som vokalist storbandet ledet av Woody Herman og Alvino Rey, videre med egen vokaloktett i Frankrike og mange titalls plater i trioer og kvartetter. Dearie møtte også Karin Krog som i 1972 brakte henne til Dearies første konsert i Oslo, ble innspilt av NRK, og ledet videre til kontakt og samarbeider med mange framtredende, norske jazzmusikere.

For Helle Brunvoll har Dearie vært en stor inspirasjonskilde, ikke minst for sin helt spesielle formidlingsevne av nydelige låter. Brunvoll selv er en multikunstner: maler, fotograf og musiker. Hun debuterte som jazzvokalist i 2009 med albumet «In Our House» og videre til flere samarbeider med Halvard Kausland. «Hvorfor jeg deler tiden mellom musikk og bildende kunst? Fordi kunstformene komplementerer hverandre. Det handler om å skape bilder – både visuelle og musikalske.»

Sverre Lunde, som har frontet norsk jazz internasjonalt i regi av Utenriksdepartementet i flere år, vil innlede konserten med et foredrag om Blossom Dearie med musikkeksempler. Dette blir en flott kammerkonsert i stille tempo.

Helle Brunvoll – vokal, Magne Arnesen – piano, Sverre Lunde – innledning

Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazz Circle, sesongkort gjelder!