Klassisk på Victoria: Håkon Kornstad og Reza Aghamir

Klassisk improvisasjon

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Two already genre liberated musicians meet!

I kveld blir det et realt stjernemøte når to allerede sjangerfrie, flotte musikere skal krysse toner! Håkon Kornstad og Reza Aghamir!

Håkon Kornstad kjenner vi som en irriterende dyktig fyr. Det er ikke mange som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det, men Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er Håkon Kornstad et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger har han den samme evnen til frisk eksperimentering og publikumsvennlig bravur.

Reza Aghamir er også et sånt naturtalent som ikke lar seg båssette. Han er musiker, dirigent, komponist og arrangør i en klasse for seg selv. Han elsker musikk og er en alt-etende lytter. Aghamir har blant annet rekomponert Ja, vi elsker, gitt ut både hiphop album og ikke minst den rørende bra platen Grieg Unheard. Han var i sin tid med på å starte det prisvinnende, nå oppløste, mannskoret Gli Scapoli. “Vi synger Verdi med en røyk i den ene hånda og en øl i den andre” beskrev koret seg selv som i et intervju i 1997. Dette er kun en liten del av historien om Aghamir, det forteller litt om friheten og innstillingen til musikken i han.

Kjetil Bjerkestrand tar med seg deler av sin keyboardpark, i tillegg skal også de unge, fremadstormende musikere, pianisten Ole Christian Haagenrud og fiolinisten Joakim Røbergshagen få plass til å skinne. Musikken har følgelig all mulighet til å gå sine helt egne veier, alt ligger til rette for en veldig spennende kveld på “Klassisk”!

Om Klassisk på Victoria:
Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria i vår! Arrangørene vil sette skaperglede og spillegleden i høysetet, og introduserer fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Kveldene har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk.

Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!