On the Edge: Young on Sylvian – Skrap – Rowe/Toop/Davies/Nakajima/Durrant

Fest for improfans!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Vil, men får ikke til å komme ikveld? Se nederst!

Symposiet On the Edge samler et utvalg improviserende musikere til en mini-festival, med konserter på Victoria og til intervjuer, presentasjoner og faglig meningsutveksling på Musikkhøgskolen. I år er temaet improvisasjon i studio.

Festivalen foregår fra onsdag 30. november til fredag 2. desember på Norges musikkhøgskole og Nasjonal jazzscene, og er åpen for alle! Programmet på Norges musikkhøgskole starter kl 10 den 1. og 2. desember. Mer info på On the Edge´s nettside: www.nmh.no/ontheedge

19:00   Young on Sylvian – Med Rob Young og gjest Jan Bang
20:00   Skrap
21:00   Keith Rowe/David Toop/Rhodri Davies/Rie Nakajima/Phil Durrant (ensemble kuratert av David Sylvian for On the Edge 2016)

Kvelden starter med en frisk prat hvor Rob Young setter David Sylvian i søkelyset sammen med gjest Jan Bang.

Skrap søker motstand, motsetninger, og kan bruke opptak av medvind og takras som byggesteiner i sin musikk. Duoen ble tildelt det tradisjonsrike JazZtipendiatet under Moldejazz i 2015 og serverte dermed i år et overflødighetshorn av et verk sammen med Trondheim Jazzorkester med Skraps triks og knep i sentrum, befriende fint!
Heida Karine Johannesdottir Mobeck – tuba, elektronikk, Anja Lauvdal – keys

Keith Rowe/David Toop/Rhodri Davies/Rie Nakajima/Phil Durrant
David Sylvian, kjent fra bandet Japan, har i de siste årene jobbet med noen av verdens mest spennende improviserende musikere på sine studio-album. Platene utfordrer nærmest intimsonen til lytteren og han viser virkelig store evner til å koble fritenkere til felles idé og nerve. Denne konserten er spesialkuratert av Sylvian for On the Edge 2016, med svært spennende samarbeidspartnere fra den britiske avantgarden til en kveld ulik alle andre.

Keith Rowe – gitar, David Toop – elektronikk, Rhodri Davies – harpe, Rie Nakajima – lydobjekter, Phil Durrant – fiolin, elektronikk

Vi selger også tredagersbillett til alle konsertene, kr 500/400, her!

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A0Pt0jGlmrX2ouvjyBm3L6E