OJKOS spiller: Tina Lægreid Olsen

Orkesteret for komponerende jazzister

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 170/120
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Tina Lægreid Olsen er hovedsaklig saksofonist, men har de siste årene utvidet instrumentparken med et par klarinetter. Disse har inspirert komponeringen og det ville ikke overraske om et bi-instrument eller to skulle dukke opp i løpet av konserten blant musikerne i OJKOS.

Tina Lægreid Olsen tok med musikk til OJKOS som ved første lytt virket enkel og repetitiv, men så dukket det opp veldig spennende motiver etter hvert som lagene falt på plass, gnisninger og samspill som på en fin måte utnytter størrelsen på ensemblet. Her er både suggererende groover, repeterende riff og sangbare melodier med plass til spontant samspill og improvisasjon, muligens ikke på det instrumentet de behersker best. Jordet musikk som går rett i ryggraden, men med bivirkninger for hele sanseapparatet!

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, klarinett, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer, vibrafon. Gjest: Solveig Wang – moog og klarinett

Foto: Morgane Fauconnier

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.
OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.