Ambrose Akinmusire Quartet

Poetisk, politisk og åpen!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Utsatt!

På grunn av de fortsatt svært strenge innreise-restriksjoner fra USA, ser vi at det dessverre er umulig å få Ambrose Akinmusire og bandet inn til landet 11. september. Ny dato kommer så snart vi får!

Poetic and atmospheric, melodic and political: Trumpet virtuoso Akinmusire breaks music wide open

Amerikansk jazz har fra tid til annen blitt beskyldt, og noen ganger kanskje til og med også med rette, for å være litt i overkant konservativ og sjangerpuristisk. Men det var i så fall før og ikke nå. Trompetisten Ambrose Akinmusire er typisk for en ny generasjon amerikanske musikere som er like komfortable i periferien som i sentrum av jazzen. Og la det ikke være tvil: Akinmusire er midt i smørøyet! Ja, han gjort ting med Kendrick Lamar, stjerna all vestkystmusikken graviterer mot om dagen, men også med Steve Coleman, Vijay Iyer, Jason Moran, Esperanza Spalding, Mary Halvorson … lista bare fortsetter.

Hans femte album på Blue Note, Grammy-nominerte on the tender spot of every calloused moment, som kom i fjor, er et strålende eksempel på denne grenseoverskridende tilnærmingen. Melodiske postboplåter som sprenger seg ut av rammene og lever frie utforskende liv før de finner hjem igjen. Noen sanglinjer på det vestafrikanske språket joruba kommer og går; en hyllest til Roy Hargrove; en taus begravelsesprosesjon. Musikken til Akinmusire er dypt politisk, dypt poetisk og aldri likegyldig!

Legg til blendende teknikk og et band som er så tight som man bare kan bli av et tiår sammen på scenen, og du har foran deg en ekstraordinær konsertopplevelse!

Ambrose Akinmusire – trompet, Sam Harris – piano, Harish Raghavan – bass, Justin Brown – trommer