OJKOS spiller: Michaela Antalová / Knut Kvifte Nesheim

Lengre inn i framtiden!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians; a collective where the members build their own playing field

Dette er OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, sin tredje konsert hos oss, og en premierekonsert også denne gangen. Det relativt nystartede orkesteret spiller og komponerer sammen på Victoria hver tirsdag, og det kunstneriske ansvaret rullerer mellom medlemmene. Denne konserten er resultatet av hard og spennende jobbing etter nyttår!

Dette er altså et orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen. Her møter du et nydelig knippe musikere med verden foran seg og et orkester av likeverdige som brynestein. οἶκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

Det er et orkester med stor bredde. De seksten medlemmene skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk jazz. Det er medlemmene av OJKOS som skaper sounden av OJKOS, og denne lyden vil derfor alltid være i utvikling.

Vi sniker oss stadig innom på øvingene for å kjenne på det gode trykket og vet at orkesteret kommer til å overraske publikum positivt – de har mye å spille for!

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.