OJF: Petter Eldh presents Koma Saxo

Brodd og visjon som groover

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 390/300
  • Kjøp billett her!

Koma Saxo er et høyst potent femmannsband med den visjonære svenske bassisten og produsenten Petter Eldh i helmen. Eldh har de siste ti årene kalt Berlin sitt hjem og har hatt som visjon å føre den skandinaviske jazzen sammen med den berlinske.

Eldh leder an som produsent og har med seg Christian Lillinger på trommer samt hele tre saksofonister: Otis Sandsjö, Jonas Kullhammar og Mikko Innanen. Med slike stor navn på plakaten er det fort gjort å putte Koma Saxo i den beryktede «supergruppe»-kategorien, men bandet har sitt helt eget lydbilde og en konkret musikalsk visjon. De vil ta groove-basert avantgarde-jazz videre og introduserte med sitt 2019-album nye arrangement og innspillinger som nå implementerte produksjonsteknikk fra hiphop.

Petter Eldh som er den kreative drivkraften bak bandet er jazzfanatiker. Han har også en lidenskap for sjangre som klassisk, soul, reggae, svensk folkemusikk og hiphop. Den eklektiske musikeren starter vinylsamlingen som syvåring og har ikke sett tilbake siden da. Eldh startet opprinnelig med gitaren, men valgte til slutt kontrabassen som sitt instrument. Som sjangrene han har lidenskap for er hans musikalske forbilder like allsidige med navn som Charlie Parker, Charles Mingus, A Tribe Called Quest, Aretha Franklin og Earth Wind & Fire for å nevne noen. Dette har også ført til en rekke med tverrmusikalske samarbeid som inkluderer: Django Bates Beloved (ECM records), Enemy (Kit Downes/James Maddren), Jameszoo, Lucia Cadotsch Speak Low, Hayden Chisholm, Gard Nilssen, Peter Bruun, Christian Lillinger, Benoit Delbecq og Kaja Draksler.

Debutalbumet under Koma Saxo-navnet kom i 2019 med selvtitulerte Koma Saxo utgitt på We Jazz Records. En samtidsjazz-plate med brodd og visjon. Det er herlig groove spredd utover hele prosjektet – ja det kan virke som de er en trupp musikere på farten, som bandet løper og spiller samtidig. Et høydepunkt er den fabelaktige «Slakten Makten Takten». En låt som virkelig putter «Saxo» i Koma Saxo. En karismatisk utgivelse som veksler fra full friform-utførelse til fredelige og rolige jazzhymner som gjør det umulig å oppleve et kjedelig øyeblikk.