OJF: Lucia Cadotsch Speak Low

Akustisk elektronika

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.00
  • 390/300
  • Kjøp billett her!

Den Berlin-baserte sveitsiske vokalisten Lucia Cadotsch står bak trioen Speak Low sammen med Petter Eldh og Otis Sandsjö.

Prosjektet så dagens lys med albumet Speak Low i 2016. Trioen kler gamle klassikere som «Strange Fruit» og «Moon River» i helt nye jazzdrakter hvor vokalen har et suverent førersete. Kjærligheten for fortiden er gjennomgående på Speak Low og det er en slags «retro-futurisme» over lydbildet. En salig blanding av remikskultur, frijazz og klassisk vokal. Prosjektet dissekerer låtene og eksponerer en synlig nerve i det skapte – essensen er det som står igjen. Albumet fikk en rekke strålende anmeldelser, deriblant toppkarakterer i The Guardian og Downbeat, og Lucia Cadotsch ble tildelt Echo Jazz-prisen for årets vokalist.

Magien fra 2016-albumet ble fulgt opp i fjor med det fabelaktige Speak Low II (2020). Ved å bygge videre på de sterke originallåtene tok Lucia Cadotsch på ny fatt med å utforske nytt materiale og ikle de en ny drakt. Denne gangen var det repertoaret til artister som Brian Eno, Rickie Lee Jones, Luciano Berio og Tony Williams. Trioen angriper materialet med en bred pensel og gir både de kjent med de gamle låtene samt nye lyttere en frisk fortolkning. Cadotsch imponerer på ny som vokalist med sin varme klang og allsidighet og ved hjelp av Sandsjö og Eldh skapes lydlandskap som ber om flere gjenlytt.

Lucia Cadotsch – vokal, Otis Sandsjø – saksofon, Peter Eldh – bass