OJF: Kim Myhr – Sympathetic Magic

En kjærlighetserklæring til det kollektive

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.00
  • 410/315
  • Kjøp billett her!

Oslo Jazzfestival har gleden av å bestille Kim Myhrs nye bestillingsverk Sympathetic Magic.

I 2017 ga en av Norges ledende navn på den eksperimentelle scenen, Kim Myhr ut albumet You | me. Et album hyllet av internasjonal presse som The Guardian, BBC og Jazzwise for sitt modige og utforskende uttrykk. Verket ble også nominert til Nordic Music Prize i 2018. For verket Vespet, i samarbeid med Australian Art Orchestra, ble han nominert til Spellemann i klassen Samtid.

Som komponist, gitarist har Myhr alltid vært en innovatør og til Oslo Jazzfestival kommer han nå med en verdenspremiere; bestillingsverket Sympathetic Magic.

De siste årene har Myhr og hans band turnert verden rundt med You | me-prosjektet. Mange turnéstopp fører til sterk kjemi og samspill både sosialt og musikalsk og dette har Myhr ønsket å reflektere i den nye musikken.

Sympathetic Magic er skrevet i løpet av det siste årets lockdown og er en kjærlighetserklæring til kollektive ritualer og det å samles sammen med andre mennesker. Konserten vil kunne oppleves som et 70 minutter langt sosialt rituale, og som ifølge komponisten selv kanskje er den mest personlige musikken han noen gang har laget. Musikken uttrykker en forsiktig optimisme, hvor den sosiale ekstasen vi alle har lengtet etter, igjen kan være mulig å oppleve.

Vi gleder oss til å se hva Myhr har forberedt for oss på Victoria Jazzscene i august.

Kim Myhr – gitarer og elektronikk, Håvard Volden – elektriske gitarer, David Stackenäs – elektriske gitarer, Adrian Myhr – elektrisk gitar og bass, Anja Lauvdal – orgel og synther, Hans Hulbækmo – trommer, Michaela Antalová – trommer, Ingar Zach – perkusjon, Stig Gunnar Ringen – lyddesign, Martin Myrvold – lysdesign