OJF: Paal Nilssen-Love Circus

Musikk inspirert av Etiopia, Brasil, Mali og Senegal

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 410/315
  • Kjøp billett her!

Paal Nilssen-Love er en av de mest hardtarbeidende jazztrommeslagerne i Europa i dag, med talløse opptredener på festivaler og klubber. Han har siden start virket i flere band og prosjektet samtidig, noe som virker symptomatisk for jazzmusikere generelt. Han har alltid flere prosjekter og mange baller i luften. Selv sier han at å konstant være i en kreativ prosess er det mest meningsfylte – hvor hvert prosjekt avløses av et nytt. I porteføljen finner blant annet: Atomic, School Days, The Thing, Frode Gjerstad Trio, Sten Sandell Trio, Scorch Trio, Territory Band og FME.

Til årets festival tar han med seg sitt unikt sammensatte sirkus, Paal Nilssen-Love Circus. Musikken er i utgangspunktet et bestillingsverk til Oslo World 2020, og er inspirert av Nilssen-Loves mange reiser til Etiopia og Brasil i tillegg til hans interesse for musikk fra Mali og Senegal.

Han har omgitt seg med en knalldyktig stall med musikere som Christian Meaas Svendsen, også kjent fra Large Unit, på elbass. Oddrun Lilja som også har slått seg opp med sitt imponerende soloprosjekt LILJA med albumet Marble (2020) er med på gitar, vokalist er Juliana Venter som veksler elegant mellom sjangre som arabisk musikk og samtidsmusikk. I blåserrekken finner storheter på den norske jazzscenen: Thomas Johansson, kjent fra band som Cortex og Scheen Jazzorkester, og Signe Emmeluth, alt-saksofonisten som er neste års Jazzstipendiat under Moldejazz. Til slutt kommer Kalle Moberg på trekkspill, improvisatoren som også er med i PNL Large Unit.