OJF: Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.00
  • 350
  • Kjøp billett her!

I år fyller en av Norges aller flotteste musikere gjennom tidene 75 år. Musikeren det er snakk om er Jon Christensen, en mann med musikalske meritter, sensibilitet og kreativitet som de færreste kan måle seg med.

– Jon Christensen har hatt en enorm betydning for norsk jazz og for norske jazzmusikere. Ikke bare har han vært i toppen internasjonalt og spilt med alle de store gutta og medvirket på over 60 ECM utgivelser, men han har også vært en viktig del av det kreative miljøet her hjemme og dermed bidratt til at norsk jazz har en svært høy stjerne internasjonalt. I tillegg til å være en fantastisk musiker er det ikke noen ulempe med høy kulhetsfaktor og lun humor, sier festivalsjef Edvard Askeland om Jon Christensen.

Når en musiker av dette kaliberet er aktuell med et nytt album i et jubileumsår, er det noe vi rett og slett må rydde plass til på programmet. Spesielt når plata og ikke minst medmusikantene er så pass flotte som dette: Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg.

Kvartetten er ledet av den danske gitaristen Jakob Bro som tidligere har samarbeidet med artister som Tomasz Stánko, Lee Konitz og Bill Frisell. Den danske trumpetisten Palle Mikkelborg (som spiller med Terje Rypdal på Røverstaden dagen før denne konserten) har spilt med legender som Gil Evans, George Russel, Miles Davis og vår egen Jan Garbarek. I tillegg til Christensen består rytmeseksjonen av den amerikanske bassisten Thomas Morgan, som til tross for sin relativt unge alder har jobbet med musikere som Bill Frisell, Lee Konitz, John Abercrombie og Paul Motian, for å nevne noen.

Med det ferske ECM-albumet Returnings i bagasjen og musikere av beste merke tegner dette seg fort til å bli en av årets «ikke gå glipp av dette»-opplevelser.

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!