OJF: Fred Hersch

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 320
  • Kjøp billett her!

«The most arrestingly innovative pianist in jazz over the last decade”, skrev Vanity Fair om den amerikanske jazzmusikeren, bandlederen, komponisten og pedagogen Fred Hersch. I år kommer han til Oslo Jazzfestival for å spille en eksklusiv solokonsert!

I en alder av fire begynte Fred Hersch å spille piano. 21 år gammel ble han en del av jazzlivet i New York, og har siden den gang hatt byen som base. Ved siden av å være en svært aktiv artist, underviser også Hersch unge musikere. Brad Mehldau som varr en av hans tidligere elever, sier at hvis det ikke hadde vært for Fred Hersch ville han nok ikke spilt selv. Hersch kan i tillegg også vise til hele 12 Grammy-nominasjoner og vinner av en rekke internasjonale jazzpriser.

Hersch har hatt store helseproblemer knyttet til sin HIV-diagnose, som han har vært åpen om. Han har figurert som talsperson for saken og det ble i 2016 laget en dokumentar om ham der dette, ved siden hans virke som musiker, var i fokus. I 2008 havnet han i en to måneders lang koma som følge av lungebetennelse, noe som senere ble skildret i en teater forestilling han også har skrevet;  My Coma Dreams.

Hersch har utgitt musikk for mange besetninger og konstellasjoner og opptrådt live på alt fra store festivaler til intime jazzscener. På Nasjonal Jazzscene Victoria spiller han denne gang solo og det er bare å glede seg til vakkert pianospill og flotte komposisjoner.

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!