OJF: Bendik Hofseth

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 280
  • Kjøp billett her!

Bendik Hofseth er artist, sanger, saksofonist, låtskriver, pedagog og produsent. Han er vel også den norske jazzmusikeren som har vært nærmest et internasjonal gjennombrudd som popstjerne tilbake på 90-tallet.

Karrieren begynte allerede sent på syttitallet i miljøet rundt Club 7. Til tross for sin unge alder spilte han med alt som kunne krype og gå på musikkscenen fra frijazz til popmusikk, R&B til klassisk. Han studerte komposisjon på Musikkhøgskolen samtidig med studier ved UiO.

I 1987 ble han invitert til å spille med Steps Ahead som arvtager etter Michael Brecker. I seks år bodde han i NYC og turnerte verden rundt med Steps og andre konstellasjoner. Som saksofonist solist gjorde han innspillinger over hele verden, som jazzsolist men også med storband og symfoniorkestre.

I 1991 kom ”IX” som markerte begynnelsen som soloartist og sanger. I 1993 kom oppfølgeren ”Amuse Yourself” og Hofseth var da tilbake i Oslo for å virke derfra. Utgivelsene kom på rekke og rad utover 90-tallet, 4 i eget navn og opp imot hundre innspillinger hvor han deltok på andres plater. I 2016 ble IX relansert for å markere 25-årsjubileet. Dette ble feiret med en utsolgt konsert på Rockefeller som ble filmet og sendt på NRK.

Hofseth er nå aktuell med det kritikerroste albumet «Atonement». På dette albumet tar han opp spørsmål som hvordan man kan reise seg etter å ha falt. Hvordan etablerer vi tillit etter å ha blitt forrådt? Kan vi gjenvinne tro etter at tvilen har fått oss til å vakle? Hvordan kan vi oppleve forsoning etter tap?

Det er dette repertoaret vi vil få presentert av Bendik Hofseth på Nasjonal Jazzscene Victoria, akkompagnert av Eivind Aarset, Helge Iberg, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen.

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!