OJF: Lillebror

  • Fri alder, dørene åpner kl. 11.30
  • 200/120
  • Kjøp billett her!

Det er ikke bare bare å gå i gang med å tolke nasjonalskatten Alf Prøysen, men bandet Lillebror klarer det med glans. Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo, Martin Miguel Almagro Tonne, Martin Lie Svendsen og Henrik Lødøen møttes allerede i 2011 på Sund Folkehøgskole i Inderøy, og senere på jazzlinja i Trondheim. Det var Prøysens navnebror og felles østerdøl, Alf Hulbækmo som kom på idéen om å tolke Prøysen en dag ved pianoet.

I fjor sommer kom debutalbumet Lillebror med elleve utvalgte Prøysen-låter og slippkonsert på selve Prøysenhuset i Rudshøgda.

Lillebror spiller og tolker Prøysen på en helt egen måte. De leker seg og rører borti både jazz, vise, pop og til dels blues, og vokalist Siril Malmedal Hauge fremfører Prøysen med sunnmørsdialekt. Lillebror gjør ingen skam på Alf Prøysens musikkarv. Tvert imot har de spritet det opp og gitt det nytt liv. Lillebror er Prøysen i ny drakt og en videreføring av musikkarven som de fleste nordmenn har med seg særlig via NRKs programmer.

Siril Malmedal Hauge – vokal, Alf Hulbækmo – piano og munnspill, Martin Miguel Almagro Tonne – gitar, Martin Lie Svendsen – bass, Henrik Lødøen – trommer

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!