OJF: Arturo O’Farrill Quintet

  • 18 år. Dørene åpner kl. 21.00
  • 320
  • Kjøp billett her!

Tirsdag 14. august gjester Arturo O’Farrill Quintet Oslo Jazzfestival og Nasjonal Jazzscene Victoria.

Pianisten Arturo O’Farrill, sønn av den kjente musikeren, komponisten og dirigenten Chico O’Farrill, ble født i 1960. Etter å ha startet egen karriere og vært involvert i ulike musikalske samarbeid med bl.a Dizzy Gillespie, Carla Bley og Harry Belafonte ble han medlem i farens orkester Afro-Cuban Jazz Orchestra, som han også tok over da faren døde. I 2001 fikk han tilbud av Wynton Marsalis om å danne Afro Latin Jazz Orchestra som opptrådte regelmessig på Lincoln Center i New York. Arturo O’Farrill har dessuten vunnet Grammy hele fire ganger, senest i 2017 med beste jazzkomposisjon, og vært nominert sju!

Ved siden av musikken underviser også Arturo O’Farrill i jazz på ulike universiteter i USA. O’Farrills engasjement for den cubanske og latinske musikken er sterk, og han har gjort en stor jobb med å både fremme, løfte og bevare denne tradisjonen. Han har også engasjert seg i opprettelsen av den veldedige organisasjonen Afro Latin Jazz Alliance som tilbyr instrumenter og musikkleksjoner til barn i den offentlige skolen i New York. Dette arbeidet i kombinasjon med sin fantastiske musikalske teft har gitt ham stjernestatus innad i det cubanske musikkmiljøet.

Sammen med sine to sønner Zachary og Adam O’Farrill samt Boris Koslov og Chad Lefkowitz Brown ble Arturo O’Farrill Quintet dannet, og det er disse vi får høre under årets Oslo Jazzfestival.

Arturo O’Farrill – piano, Adam O’Farrill – trompet, Zachary O’Farrill – trommer , Boris Koslov – bass, Chad Lefkowitz Brown – saksofon

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!