OJF: Knut Værnes Group w/ special guest Omar Hakim

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.00
  • 280
  • Kjøp billett her!

Siden 1981 har Knut Værnes spilt, turnert og utgitt plater med bl.a. Cutting Edge, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær og Jan Garbarek, i tillegg til å gi ut 10 soloalbum og drive plateselskapet Curling Legs. Denne høsten er han igjen aktuell med et nytt album med Knut Værnes Group der han har fått med seg selveste Omar Hakim, og det er dette prosjektet han skal presentere på Nasjonal Jazzscene Victoria under Oslo Jazzfestival.

Med seg på laget har han Kasper Værnes, Jørn Øien, Frode Berg og nevnte Omar Hakim. Kasper Værnes(jada, han er sønn av Knut) har til tross for sin unge alder (28) rukket å gjøre seg sterkt bemerket som jazzmusiker med festivaljobber i inn- og utland i tillegg til samarbeid med bl.a. Espen Rud, Paal Nilsen Love, Dr. Kay og Vidar Busk. Jørn Øienhar gjennom 25 år vært en av jazz-Norges mest aktive pianister/keyboardister og Frode Bergsom nå jobber som fast bassist i Oslo Filharmoniske Orkester, har spilt med bl.a. Helge Lien Trio, Petter Wettre, Donna Summer m.m.

Omar Hakim er navnet som gjør at mange sperrer opp øyer og ører. Han spiller på festivalen kvelden før med sin OZ Experience. Han har spilt trommer for Miles Davis og vært fast med i Weather Report. Hakim er har vært mye brukt som studiotrommeslager av artister som Madonna, Bruce Springsteen, Sting, Mick Jagger, Dire Straits, David Bowie og Daft Punk. Lista er lang og Knut Værnes sier selv at med Omar Hakims fantastiske groove, musikalitet, og teknikk er han i en klasse for seg selv.

Musikken er en videreføring av forrige album: løssluppen, melodisk, elektrisk jazzrock, influert av band som Weather Report, Mahavishnu Orchestra og ikke minst Knut Værnes’ mangfoldige karriere gjennom mer enn 35 år.

Knut Værnes – gitar, Kasper Værnes – sax, Jørn Øien – keys, Frode Berg – bass, Omar Hakim – trommer

Arrangør er Oslo Jazzfestival, NJS sesongkort gjelder ikke!