Oslo Jazz Circle: Vidar Johansen 70 år

Oslo Jazz Circle feirer Vidar Johansen!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Tirsdag 11. april, kl 19.00. Dørene åpner kl 18.30 – kr 250/200 for ikke-medlemmer. Medlemmer av Oslo Jazz Circle og innehavere av sesongkort vår 2023 ved Nasjonal jazzscene gratis. 

Musikken var av og med Vidar Johansen

I juni fyller komponisten, arrangøren og saksofonisten Vidar Johansen 70 år. Det er det verdt å markere. Tirsdag 11. april gjør vi akkurat det!

Vidar Johansen har «alltid» vært der. Som en viktig stemme i det Oslo-baserte jazzlivet siden midten av 1970-tallet, han har alltid vært med. Og i løpet av tiårene etter 1980, har han spilt med alt og alle som har noe å levere i norsk jazz. Men minst like viktig; Johansen har også skrevet mange flotte låter. Vi vil si det slik: Vidar Johansen er en svært viktig del av norsk jazz. Kjenner du ikke ham og hans musikk, kjenner du ikke den fulle historien om norsk jazz etter 1975. Merkelig nok er Vidar Johansen bemerkelsesverdig lite kjent utenfor de indre kretser i norsk jazz. På mange måter framstår han som en «unsung hero» i norsk jazz, som en offentlig hemmelighet. Og det på tross av at verden er et meget bedre sted å være, takket være Johansens musikk og mange kor.

Vi skal ikke ramse opp alle de banda og sammenhengene som Johansen har vært med på, det kan du finne fram til selv. Men ta kanskje på forhånd fram opptakene og platene du måtte ha med Out to Lunch, Kråbøl, med Per Husbys orkester, eller med hans egen kvartett. Gled deg over Johansens vakre spill. Det kan du ikke minst også høre i samspill med bassisten Tine Asmundsen i bandet Asmundsen & Co. Rett før den koronatiske nedstengningen slapp kvintetten albumet Gnus på Losen Records med åtte av Johansens komposisjoner.

Vi inviterer til et todelt arrangement: Første del vil bestå av en samtale med Vidar Johansen om hans musikalske liv. Andre del er en konsert med kvintetten Asmundsen & Co. Kvintetten består, foruten Vidar Johansen og Tine Asmundsen, av Rune Klakegg på piano, Magnus Aa. Oseth på trompet og flygelhorn, og Terje Engen på trommer. Bandet vil presentere musikk skrevet av Vidar Johansen, utvalgt fra hans rike katalog – en katalog som spenner over førti år.

Oslo Jazz Circle og Nasjonal jazzscene inviterer til feiring av Vidar Johansens 70-årsdag på Victoria.

Tirsdag 11. april 2023 kl. 19.07 er Vidar på plass. Er du?

Foto: Harald Opheim

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Oslo Jazz Circle celebrates Vidar Johansen’s 70th birthday. This is a celebration in two parts, the first half consists of a conversation with Vidar Johansen and his musical history (in Norwegian only). The second half consists of a concert with the quintet Asmundsen & Co.