Mariam Wallentin & Vestnorsk Jazzensemble

Klingende vellyd

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220/170
  • Kjøp billett her!

Wallentin & Vestnorsk Jazzensemble join creative forces

Mariam Wallentin har i løpet av de siste 15 årene krysset flere musikalske territorier. Hun er den ene halvdelen i trommeduoen Wildbirds & Peacedrums, har et profilert soloprosjekt med Mariam The Believer og er en sentral del av Fire! Orchestra. En variert bakgrunn fra improvisert musikk, pop, rock og soul, blandet med en meloditeft få forunt, har ført til fascinerende og blendende vakker musikk. Wallentin har også samarbeidet og gjort gjesteopptredener sammen med artister som Leonard Cohen, Feist og Refused. Nå er hun klar for å utforske nye territorier.

Sammen med en av våre ypperste jazzsammensetninger i Vestnorsk Jazzensemble, har hun re-arrangert materiale fra både Mariam The Believer og Wildbirds & Peacedrums, i tillegg til å skrive ny musikk til denne produksjonen. Her får vi høre et uhyre samspilt ensemble bestående av sterke individualister, som puster nytt liv inn Wallentins komposisjoner og setter de i en fersk kontekst, samt helt nyklekte komposisjoner. Sammen skal Wallentin og Vestnorsk Jazzensemble smelte i hop til en musikalsk kjerne som er fri, vågal og vakker.

M‍ariam Wallentin – vokal, Hildegunn Øiseth – trompet, Kjetil Møster – saksofon, Gro Austgulen – fiolin, Carmen Bóveda – cello, Julie Rokseth – harpe, Anders Hana – gitar, Arne Toivo Sandberg – bass, Terje Isungset – perkusjon, Børge Fjordheim – trommer