Melissa Aldana

One of the most exciting saxophonists returns to Victoria

Etter at Melissa Aldana vant den prestisjetunge Thelonious Monk-prisen i 2013, har formkurven pekt kun én vei, og det er rett opp. Aldana kommer fra en jazzfamilie og lærte å spille saksofon ved å imitere Charlie Parker og Sonny Rollins. Hun holder seg fortsatt nær tradisjonen, men blåser bokstavelig talt frisk luft inn i jazzmiljøet. Stikkord er utsøkt presisjon, lekenhet og en svær tone.

Hennes ferskeste utgivelse «12 Stars», som er utgitt på Blue Note, har fått enorm respons fra både presse og publikum. I november ble hun også nominert til en GRAMMY for beste improviserte jazzsolo for låten «Falling». Med seg på plata og til Victoria har hun med seg en strålende kvartett, deriblant «vår egen» Lage Lund. Lund hadde en sentral rolle på «12 Stars», både med sitt herlige gitarspill, men også som samarbeidspartner på låtskriversiden. I bandet finner du også Pablo Menares som var med i Crash Trio, Aldanas tidligere band som besøkte Victoria allerede i 2015.

Denne kvelden får du oppleve klassisk og leken kvartettjazz med moderne edge fra et av de heteste jazznavnene akkurat nå. Velkommen tilbake, Melissa!

Melissa Aldana – saksofon, Lage Lund – gitar, Pablo Menares – bass, Kush Abadey – trommer

Foto: Eduardo Pavez Goye