Melissa Aldana

Klassisk og leken kvartettjazz med moderne edge

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

One of the most exciting saxophonists returns to Victoria

Etter at Melissa Aldana vant den prestisjetunge Thelonious Monk-prisen i 2013, har formkurven pekt kun én vei, og det er rett opp. Aldana kommer fra en jazzfamilie og lærte å spille saksofon ved å imitere Charlie Parker og Sonny Rollins. Hun holder seg fortsatt nær tradisjonen, men blåser bokstavelig talt frisk luft inn i jazzmiljøet. Stikkord er utsøkt presisjon, lekenhet og en svær tone.

Hennes ferskeste utgivelse «12 Stars», som er utgitt på Blue Note, har fått enorm respons fra både presse og publikum. I november ble hun også nominert til en GRAMMY for beste improviserte jazzsolo for låten «Falling». På «12 Stars» og til konserten denne kvelden har hun med seg en strålende kvartett, deriblant «vår egen» Lage Lund. Lund hadde en sentral rolle på «12 Stars», både med sitt herlige gitarspill, men også som samarbeidspartner på låtskriversiden.

Denne kvelden får du oppleve en både klassisk og leken jazzkvartett med moderne edge fra et av de heteste jazznavnene akkurat nå. Velkommen tilbake, Melissa!

Melissa Aldana – saksofon, Lage Lund – gitar, Pablo Menares – bass, Kush Abadey – trommer

Foto: Eduardo Pavez Goye