Motvind: Christian Winther – Urfuglen + Sun & Steel + Poing + Helga Myhr

Festival! Fabelaktig program #2!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 430 / 320
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning!

Dagspass: kr 430 / 320,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass = 1000 / 800,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter selges her.

Christian Winther – Urfuglen
Christian Winther er kjent og kjær fra band som Monkey Plot, Torg og Listen to Girl. En fantastisk låtsmed, gitarist og improvisatør som på bestilling fra Motvind lager ny musikk for et tilsvarende fantastisk band bestående av Anja Lauvdal, Hans P. Kjorstad, Ina Sagstuen, Magnus Nergaard & Veslemøy Narvesen. En for historiebøkene!

Sun & Steel
En av de helt klart mest positive aspektene ved 2020 var at kvartetten Sun & Steel så dagens lys. Paal Nilssen-Love, en av mastene på den norske musikkens skute, fikk muligheten til å sette sammen et nytt band og grep sannelig muligheten. Publikum i Bergen og Stavanger ble slått overende av det kokende samspillet mellom saksofonist Marthe Lea, pianist Isach Skeidsvoll, bassist Øyvind Storesund og Nilssen-Love. Vi gleder oss til å la det livsbejaende og energiske bandet gi oss opptil flere audielle kilevinker på Motvind!

Poing
Siden oppstarten i 1999 har Poing etablert seg som en institusjon i norsk musikkliv. Med en fryktløs og åpen tilnærming til musikk i alle dens farger nyter trioen status som et av verdens ledende samtidsmusikkband. De har samarbeidet med tradisjonsmusikere fra utallige land, får nye verk skrevet til seg oftere enn enkelte skifter underbukser, er mesterlige improvisatorer og river like gjerne i tolkinger av Åge Aleksandersen og samarbeid med Lars Lillo-Stenberg som sylskarp avantgardisme. Vi aner ikke hva Poing skal gjøre på Motvind, men vet at det vil bli fantastisk.

Rolf Erik Nystrøm – saksofon, Frode Haltli – akkordeon, Håkon Thelin – bass

Helga Myhr
Helga Myhr er en hardingfelespiller og sanger fra Hallingdal, som står Motvinds hjerte svært nært. Hennes debutplate «Natten veller seg ut» kom på Motvind Records i 2019, og ble Spellemannsnominert i folkemusikklassen. Prisen var det dog et av Helga sine band, Morgonrode, som stakk av med. Siden den tid har Helga blant annet skrevet verket «Andsyning» for Osafestivalen. Hun returnerer til Motvindfestivalen som solist.