Motvind: Jonas Cambien + Honest John + Mogop + Ayumi Tanaka

Festival! Fabelaktig program!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 430 / 320
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning!

Dagspass: kr 430 / 320,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass = 1000 / 800,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter selges her.

Jonas Cambien – Maca Conu
Den belgiske pianisten og komponisten Jonas Cambien har bodd i Oslo i 10 år, og har bygd seg opp et rykte som en av de mest spennende aktørene i trefningspunktet mellom jazz, klassisk- og samtidsmusikk. Spesielt Jonas Cambien Trio har vekket stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Motvind har bestilt et nytt verk av Cambien, som han har døpt Maca Conu. Med seg har han:

Sarah Jane Summers – fiolin, Signe Emmeluth – saksofon, Christian Winther – gitar, Magnus Nergaard – bass, Andreas Wildhagen – trommer, Michaela Antalova – trommer

Honest John
Honest John feirer i 2021 tiårsjubileum, og hvilken glede det er å endelig kunne ønske Klaus Ellerhusen Holm sitt hjertebarn velkommen til Motvind. I våre ører er Holm som en nasjonalskatt å regne. Mange har hørt hans ypperlige saksofon- og klarinettspill i band som Paal Nilssen-Love Large Unit, Ballrogg, Skarbø Skolekorps, Trondheim Jazzorkester og Aril Andersen Mingus Sekstett. Det er dog med Honest John at alle hans finurlige og idiosynkratiske innfallsvinkler til den kreative musikken kommer best frem. Som komponist trekker han inspirasjon fra alt fra hollandsk frijazz og brasiliansk musikk til 1900-tallets samtidsmusikk. Bandets fjerde langspiller er på vei, og vi gleder oss til å høre fortryllende ny musikk fremført av følgende stjernelag:

Klaus Holm – saksofon, klarinett, komposisjon, Kalle Moberg – akkordeon, Kim Johanessen – gitar, Ola Høyer – bass, Erik Nylander – trommer

Mogop
Mogop er kanskje hovedsakelig kjent som Oppland sin fylkesblomst. I musikalsk øyemed har vi derimot å gjøre med en av Norges best skjulte skatter. Duoene Streifenjunko og Sheriffs of Nothingness har hver for seg kultivert helt unike klangverdener og samspill. Når de en sjelden gang slår seg sammen oppstår det alltid magi.

Eivind Lønning – trompet, Espen Reinertsen – saksofon, Kari Rønnekleiv – fiolin, Ole Henrik Moe – bratsj

Ayumi Tanaka
Vi er svært heldige med musikalske innflyttere her til lands. Den japanske pianisten Ayumi Tanaka har beæret oss med sitt nærvær i snart ti år, og har brukt tiden flittig til å fortrylle publikum både fjernt og nær med Ayumi Tanaka Trio, i trio med Johan Lindvall & Christian Wallumrød, i trio med Marthe Lea & Thomas Strønen og i Nakama. De som har vært heldige nok til å høre Ayumi spille solo tidligere vet at årets festivalåpning vil være av det sjelsettende slag.

Ayumi Tanaka – piano