Motvind: Spunk + Oscar Grönberg, Ingebrigt Håker Flaten & Dag Erik Knedal Andersen + Tejaswinee Kelkar & Sanskriti Shrestha + Christian Meaas Svendsen

Festival! Fabelaktig program #3!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 430 / 320
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning!

Dagspass: kr 430 / 320,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass = 1000 / 800,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter selges her.

Spunk
Spunk har siden 1995 bestått av Maja S.K. Ratkje, Kristin Andersen, Hild Sofie Tafjord og Lene Grenager. Med det representerer de en nærmest unik kontinuitet innen norsk improvisasjonsbasert musikk. I fjor feiret de 25-årsjubileum på Munchmuseet, og musikken vitnet i likhet med 20-årsjubileumskonserten som ble gitt ut på Rune Grammofon, om et band som bare blir mer og mer fascinerende.

Oscar Grönberg, Ingebrigt Håker Flaten & Dag Erik Knedal Andersen
Hvert år presenterer Motvind én ny ad-hoc gruppering, og hvilken trio vi skal få besøk av i år. Herrene kjenner hverandre godt fra før, og flittige lyttere kjenner de godt fra blant annet Atomic, The Thing, Friends & Neighbors, Cortex, Akode, Trondheim Jazzorkester og The Young Mothers.

Ingebrigt Håker Flaten, bass, blåste huene av oss i 2019 med solo. Det er på tide at han returnerer! Dag Erik Knedal Andersen, trommer, blåste huene av oss med Kjetil Møster og John Edwards i 2017, og det er på høy tid at han returnerer. Oscar Grönberg, piano, gjør sin Motvinddebut, og det er hvertfall på høy tid!

Tejaswinee Kelkar & Sanskriti Shrestha
Vi er svært heldige som har mennesker som kan spille mesterlig indisk klassisk musikk bosatt i Oslo, og er veldig fornøyde med å kunne presentere denne fantastiske musikken på Motvind. Tejaswinee Kelkar har studert indisk vokalmusikk siden hun var tre, og flyttet til Oslo i 2016 i forbindelse med forskningsarbeid på universitetet. Sanskriti Shrestha spiller tablas og har virkelig satt sitt preg på musikken her til lands med band som Avatar, Moksha og i duo med Harpreet Bansal. Vi skal høre to musikere som mestrer tradisjonen og er på eventyrlig søken etter nye uttrykk på samme tid.

Tejaswinee Kelkar – vokal, harmonium, Sanskriti Shrestha – tablas

Christian Meaas Svendsen
Christian Meaas Svendsen er en mildt sagt unik bassist og komponist. Hyperaktiv, i ordets rette forstand, er han og. Han har spilt verden rundt med blant annet Nakama, Paal Nilssen-Love Large Unit, Momentum og ikke minst som solist. Her har han over de siste ti årene utviklet en rekke nye teknikker, og jobber med ekstrem fysisk utholdenhet og formmessig kløkt for å skape rystende fysiske og sjelelige opplevelser for de som måtte være så heldige å få oppleve han i levende live.