Motvind 2019 – Fredag

Large Unit – Sanskriti Shrestha Avatar – Gush – Bass Primitives – Michaela Antalova

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 315
  • Kjøp billett her!

Motvind is a festival celebrating moral decency, peace and high quality music!

Festivalpass, alle 3 dager kr 800 + 15 bill.avgift her.

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en pro-fred, pro-frihet og pro-kvalitetsmusikkfestival, og en motvekt til etisk tvilsomme selskapers sponsing av norsk kulturliv.

Program fredag 05.07, konsertstart kl 19.30:

Den nepalesiske tablaspilleren Sanskriti Shrestha har bodd i Norge de siste åtte årene. Avatar er hennes første band som leder, hvor hun komponerer musikk tydelig inspirert av både indisk klassisk musikk og jazz.

Gush består av Mats Gustafsson, Sten Sandell og Raymond Strid. De er alle blant Sveriges mest kjente improvisasjonsmusikere, og det var med Gush alt startet.

Bass Primitives består av Guro Moe, Heida Mobeck og Matilda Rolfsson. En trio som bokstavelig talt går i dybden på tubaens, kontrabassen og basstrommens instrumentelle muligheter.

Michaela Antalová er en slovensk trommeslager som har slått seg til ro i Norge. Hun har blitt en svært ettertraktet musiker, og har spilt med alt fra Kim Myhr til Knut Reiersrud.

Da Paal Nilssen-Love fikk muligheten til å sette sammen sitt eget storband, ønsket han å invitere sterke yngre stemmer, da det slo han at han utelukkende hadde spilt med eldre musikere i alle år. Siden debutkonserten i 2013 har Large Unit vokst til å telle hele 13 medlemmer, de har turnert i Etiopia, Brasil, Japan, Nord-Amerika og Europa og kommet med 7 utgivelser. Musikken er komponert av Nilssen-Love, og bærer preg av dyp forståelse for tradisjonsmusikk så vel som avantgarde. Large Unit er et musikalsk fyrverkeri lite kan måle seg med!

Mer utfyllende artistomtaler og oppdateringer finnes på www.motvindfestivalen.no

Arrangør er Motvind, sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke!