Motvind 2019 – Lørdag

Cüneyt Sepetci – Skadedyr – Frode Gjerstad & Hästi – Ingebrigt Håker Flaten – Azkadenya

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 315
  • Kjøp billett her!

Motvind is a festival celebrating moral decency, peace and high quality music!

Festivalpass, alle 3 dager kr 800 + 15 bill.avgift her.

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en pro-fred, pro-frihet og pro-kvalitetsmusikkfestival, og en motvekt til etisk tvilsomme selskapers sponsing av norsk kulturliv.

Program lørdag 06.07, konsertstart kl 19.30:

Cüneyt Sepetci er Tyrkias fremste klarinettist. Sepetci mestrer det tradisjonelle formspråket, men høres forfriskende moderne ut, akkompagnert av en mikrotonal keyboardist og en perkusjonist. Det er første gang han spiller i Norge.

Under ledelse av pianist Anja Lauvdal og tubaist Heida Mobeck har Skadedyr etablert seg som et av den moderne norske jazzens flaggskip; et unikt musikalsk univers, hvor særegent samspill og eviggrønn idérikdom driver det stadig videre.

Frode Gjerstad & Hästi sammen! Frode Gjerstad er uten tvil den viktigste improvisasjonsmusikeren vi har. Her vil han være i front av en kvartett som ellers utgjøres av den norsk-svenske trioen Hästi.

Fra sin base i Austin, Texas er årets Buddy-prisvinner Ingebrigt Håker Flaten en av de aller mest aktive og ettertraktede bassistene innen det friere jazzfeltet. På Motvind spiller Ingebrigt elektrisk bass i soloformat.

Azkadenya oppsto da duoen Vilde & Inga (Vilde Alnæs og Inga Aas) inviterte med seg Sidsel Endresen som gjest. Det funka så bra at det nå har blitt band ut av det.

Mer utfyllende artistomtaler og oppdateringer finnes på www.motvindfestivalen.no

Arrangør er Motvind, sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke!