Motvind 2019 – Torsdag

Xylouris White – Evan Parker – Les Filles De Illighadad – Sofia Jernberg & Mette Rasmussen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 315
  • Kjøp billett her!

Motvind is a festival celebrating moral decency, peace and high quality music!

Festivalpass, alle 3 dager kr 800 + 15 bill.avgift her.

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en pro-fred, pro-frihet og pro-kvalitetsmusikkfestival, og en motvekt til etisk tvilsomme selskapers sponsing av norsk kulturliv.

Program torsdag 04.07:

Xylouris White består av greske George Xylouris og australske Jim White. Der Xylouris har bakgrunn som en av Hellas mest anerkjente folkemusikere, er Jim White kjent fra Dirty Three, samt for samarbeid med Nick Cave og PJ Harvey.

Få har formet og redefinert saksofonen som instrumentet i like stor grad som Evan Parker, som særlig har revolusjonert solospill. Det er nettopp som sopransolist han besøker Motvind!

Les Filles De Illighadad er en kvartett som ledes av Fatou Seidi Ghadi fra Niger. Hun er en av kun to kjente kvinnelige Tuareg-gitarister i landet. Det er første gang de besøker Norge.

Danske Mette Rasmussen og svenske Sofia Jernberg er blant senere tids store stjerneskudd på de internasjonale jazz – og samtidsmusikkscenene. Som duo har de spilt jevnlig de siste to årene, men aldri tidligere i Norge.

Mer utfyllende artistomtaler og oppdateringer finnes på www.motvindfestivalen.no

Arrangør er Motvind, sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke!