Mary Halvorson – Amaryllis

Amaryllis-suiten

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Extraordinary guitarist and composer and her amazing new sextet

Helt siden den amerikanske gitaristen Mary Halvorson steg inn på jazzscenen tidlig på 2000-tallet har hun skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med et halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete. Har du hørt henne én gang, vil du kjenne igjen gitartonen uansett sammenheng. Få er vel like konsistent interessante som Halvorson. Hver eneste gang hun besøker Victoria, enten det er i duo med Bill Frisell, med et av sine mange band eller sammen med Myra Melford, gir hun oss musikalsk kraftkost vi kan leve på lenge etter at taklysene har kommet på.

Denne gangen får vi møte lineupen fra det fabelaktige albumet «Amaryllis» som kom i 2022. «Amaryllis» er skrevet som en sekslåters-suite for sekstett og samler et skikkelig kremlag av improvisasjonsmusikere fra frontbruddet i New Yorks jazzmiljø. Musikken er melodisk tilgjengelig, framføringen en oppvisning i improvisert samspill. Denne konserten er en perfekt anledning for dem som ikke har kjennskap til Mary Halvorsen fra før. Og til dere andre: Vi vet at dere kommer.

Mary Halvorson – gitar, Patricia Brennan – vibrafon, Jacob Garchik – trombone, Adam O’Farril – trompet, Nick Dunston – bass, Thomas Fujiwara – trommer

Foto: Ernest Stuart