Forbidden Jazz

OK Sessions lever videre

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180/130
  • Kjøp billett her!

The spirit of OK Sessions lives on! 

Velkommen til «Forbidden Jazz»! Denne kvelden vil kretse rundt temaer som kunstnerisk ytringsfrihet og sensur. Først blir det en samtale kuratert av Celina Jerman Bright-Taylor fra Safemuse, mellom Ghawgha Taban, Khaled Habeeb og Fatemeh Ekhtesari. Deretter blir det konsert med Oddrun Lilja Jonsdottir, Ghawga Taban, Marianna Sangita Røe, Nicolas Stocker og Ekhtesari. Siste post på konsertprogrammet er duokonsert med John Derek Bishop og Khaled Habeeb. Etter konsertene blir det jam.

Ghawgha Taban – vokal, Fatemeh Ekhtesari – vokal, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar, vokal, Marianna Sangita Røe – vokal, Nicolas Stocker – perkusjon

Konserten med John Derek Bishop og Khaled Habeeb er en improvisert blanding av arabisk folkemusikk med elektronika. Bishop live-sampler Habeebs oud-spilling og transformerer tonene til nye lydlandskap.

Khaled Habeeb – oud, John Derek Bishop – live-sampling

Etter konsertene blir det jam. Ta med instrumentet ditt og få gratis inngang!

Forbidden jazz er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene, Samspill og Safemuse.

Fatemeh Ekhtesari er en iransk forfatter, kunstner og menneskerettighetsaktivist. Hun har gitt ut ti bøker, som inkluderer poesi, novellesamlinger og romaner. I 2015 ble hun dømt til 11,5 års fengsel og 99 piskeslag. Forbrytelsen hennes var å skrive dikt og håndhilse på en mann. Hun flyktet fra Iran etter dommen og har bodd i Norge siden 2017, som fribyforfatter.

Ghawgha Taban er en afghansk vokalist og låtskriver, med utgangspunkt i blues og afghansk folkemusikk, men musikken hennes krysser flere grenser og sjangre. Mye av Tabans musikk har en sosial kontekst. Hun har adressert vold gjennom kjærlighetssanger, og skrevet tekster om en ønsket fred i Afghanistan. Hun er bosatt i Harstad der hun er fribymusiker.

Oddrun Lilja Jonsdottir er en allsidig og nyskapende, gitarist, vokalist og komponist fra Oslos jazzscene. Hennes debutalbum «Marble» høstet strålende kritikker med terningkast 6 i Dagsavisen og florerte på lister over årets beste album i Subjekt, Dagsavisen og Klassekampen. Hun er nå aktuell med oppfølgeren «Mirage», samt Tingingsverket til Vossa Jazz sitt 50-årsjubileum.

John Derek Bishop er musiker og produsent innen ulike former av elektronisk musikk. Han ga ut soloalbumet «I know this Place – The Eivind Aarset Collages» på Jazzland Recordings i 2016 og ble nominert til Spellemannsprisen for albumet.

Khaled Habeeb er oud-solist og opprinnelig fra Syria. Han har spilt oud i over 17 år og har vært gjestemusiker med både Trondheim Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester og spilt på mange festivaler rundt i Norge.

Foto: Ekhtesari: Linda Bournane Engelberth/ Aschehoug, Lilja: Peter Cvelbar, Bishop: Anna Rezulak