Kresten Osgood Quintet

Danmarks råeste jazzband!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

Energetic quintet with a fresh take on the American jazz tradition

Den meget presist titulerte Kresten Osgood Quintet plays jazz fra 2018 er Kresten Osgood Quintets foreløpig eneste plateutgivelse; et faktum som på ingen måte har hindret dem i å opparbeide et rykte som et av Danmarks aller sterkeste band. Plata er en raus samling av låter som alle, enten de er Osgoods egne komposisjoner eller plukket fra de mindre slitte sidene i sangboka, forholder seg til den amerikanske jazztradisjonen på skandinavisk vis, det vil si med respekt og fandenivoldsk uærbødighet. Resultatet er usedvanlig duggfriskt.

Ansvarlig for all denne musikalske gleden er en samling forholdsvis unge københavnerjazzere, hvor man spesielt kan nevne pianist Jeppe Zeeberg, anført av dansk jazz’ villbasse og renessansemenneske, multiinstrumentalisten, entertaineren og Jazznytt-spaltisten Kresten Osgood. Kvintetten har planer om å spille inn et oppfølgeralbum under Copenhagen Jazz Festival i sommer, så vi kan ikke se vekk fra at konserten på Victoria kan komme til å by på mye nytt låtmateriale og et spillesugent band.

Ole Morten Vågan vikarierer for anledningen som bassist for Mathias Petri.

Erik Kimestad – trompet, Mads Egetoft – saksofon, Jeppe Zeeberg – piano, Ole Morten Vågan – bass, Kresten Osgood – trommer

Foto: Hreinn Gudlaugsson