Espen Berg Trio

Utadvendt og vakkert!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Highly engaging piano trio

Espen Berg har både vunnet Norges største jazzpris og skrevet bestillingsverk for Trondheim jazzorkester, men det er trioen som er ryggraden i det kunstneriske virket. Bandets fire utgivelser er breddfulle av kompleks rytmikk, avanserte nordiske harmonier og melodiske krumspring i amerikansk tradisjon. Låtene er hovedsakelig signert Berg, og forteller at han bruker trioen som sandkasse for å eksperimentere med ulike rytmiske strukturer og komposisjonsteknikker. Bandet er en samspilt enhet som både ivaretar jazztrio-tradisjonene og som har en helt klar identitet og et vanvittig drive.

Trioens foreløpig siste album, Fjære, utkom på Odin Records i 2022. Innspillingen ble gjennomført i en tid der det har vært vanskelig å samles. Som en motvekt til dette inviterte bandet med seg flere gjesteartister i studio og ble erklært en ny klassiker av Morgenbladet, fremhevet som Best of Couleurs Jazz (FR), og ble omtalt som en sann nytelse i Nettavisen (5/6). Musikken var mange måter en naturlig evolusjon av trioens allerede etablerte kvaliteter, men bød også på flere overraskelser underveis.

Denne konserten er endel av en langtrekkende turné som starter med datoer i India og som videre skal besøke store deler av Europa, så vi føler oss heldige! Gled deg til en utadvendt og temperamentsfull kveld med en nydelig pianotrio!

Espen Berg – piano, Bárður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Foto: Leikny Håvik Skjærseth