Klassisk på Victoria: Tellefsen, Gimse og Bjerkestrand

Legg notene i garderoben

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Classical music from the back bone

Tre av våre fremste musikere, Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand, vil dele sine musikkopplevelser med publikum på Victoria i kveld. Arve Tellefsen påstår han har holdt på lengst, og det får vi vel gi ham rett i. Han har vært en av de ledende fiolinister internasjonalt i snart 60 år. Han hadde en sensasjonell debut i London hvor kritikeren i The Times skrev at det var den mest oppsiktsvekkende debut i London på mange år. Siden har han spilt med de største dirigenter og deltatt i musikkfestivaler over hele verden.

Arve Tellefsen startet i 1989 Oslo Kammermusikkfestival som var den første i sitt slag i Norge. Den feirer altså 30-års jubileum i år og kan i tiden 15.-24. august by på 30 konserter med spennende forestillinger og  topp artister. Arve Tellefsen og Håvard Gimse er ansvarlige for programmet, og man kan bl. a. oppleve Liv Ullmann i Stravinskys «Historien om en soldat».

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand startet i år musikk-klubben «Klassisk på Victoria», som er en klassisk variant av jazz-klubbene, med hovedvekten på klassisk musikk i tillegg til å inspirere og bli inspirert av andre musikkformer.

Håvard Gimse har knapt gjort noe annet enn å spille piano i hele sitt liv. Han har ikke engang hatt en ordentlig sommerjobb.
Etter at han fikk 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for unge pianister i Frankfurt i 1987, har han spilt konserter både som solist, kammermusiker og akkopagnatør over store deler av verden, noe som inkluderer solistoppgaver med bl.a Tokyo Philharmonic, Birmingham Symphony, Konzerthausorchester Berlin og Baltimore Symphony Orchestra. Etter USA-debuten beskrev New York Times spillet som «Flawless», mens avisen Østlendingen var mere kritisk etter en konsert på Løten i 1985, der de mente han burde øvd mer, istedenfor å spille fotball rett før konserten.

Kammermusikalsk har Håvard særlig arbeidet mye med Arve Tellefsen og Truls Mørk, og som pedagog er han i dag tilknyttet Norges Musikkhøgskole som Professor i halv stilling.

Kjetil Bjerkestrand har siden 1978 jobbet som freelance-musiker, arrangør, komponist og produsent. Han har utgitt flere plater som soloartist og vært med på flere hundre innspillinger med andre artister. Arve og Kjetil har jobbet sammen siden plateutgivelsen «Pan» i 1988. Bjerkestrand har vært arrangør og musiker med så forskjellige artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, A-ha, Satyricon, Dance With a Stranger, DumDum Boys, Ole Edvard Antonsen, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø, Herborg Kråkevik, Anne Grete Preus, Bjørn Eidsvåg med mange flere. I tillegg har han komponert musikk til 12 spillefilmer, et titalls teaterstykker og flere større konsertverker. Han har spesialisert seg på møtet mellom det klassisk uttrykket og det «rytmiske».

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A5xL4gPgCYRrvTiqh4j4JYC