International Jazz Day: Derek Gripper & Steinar Raknes + 9 grader nord

UNESCOs jazzdag feires med de beste!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

Tirsdag 30. april kl. 20.00. Dørene åpner kl. 19.00 – kr 270/220

Derek Gripper & Steinar Raknes
Steinar Raknes er kjent for å gjøre spennende og fine samarbeid, og har aldri vært redd for å gå egne veier. Samarbeidet med gitarvirtuosen Derek Gripper er av det litt mer dempede slaget, den sørafrikanske komponisten har en smittende ro som Raknes pirker i og leker med. Utgangspunktet for musikken er Grippers gitartolkning av musikk tradisjonelt fremført på kora, en vestafrikansk harpe med 21 strenger. Landskapsmalende, stemningsfull nattmusikk som blir tatt med på måneskinnstur med flott basspill fra Raknes. En ny duo å regne med!

Derek Gripper – gitar, Steinar Raknes – bass

9 grader nord
Under Oslo Jazzfestival fikk vi besøk av et forrykende band som dirret i oss lenge. Det er sikkert at dette ville vi ha mere av, og dette må flere høre! 9 grader nord er fire sjangeroverskridende, uredde musikere som i en organisk blanding byr på høyenergisk baila, flamenco, klassisk tamilsk-, bollywood- og jazzmusikk, med tekster på Tamil. Det er progressivt og tøft, og med en fargesprakende tilstedeværelse på scenen tar 9 grader nord totalt tak i publikum.

Navnet har bandet fra breddegraden hvor søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam stammer fra, byen Jaffna på Sri Lanka. Mye av deres musikalske gods herfra skinner gjennom, sammen med perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn er også det norske grunnfjellet solid representert. Her er varmen du trenger nå!

Mira Thiruchelvam – gitar, vokal, fløyte, Dipha Thiruchelvam – gitar, vokal, fløyte, Jakob Sisselson Hamre – perkusjon, Jakob Sønnesyn – bass

Internasjonale jazzdager 2019
Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Victoria Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNorsk Jazzsenter (Norsk Jazzforum), Samspill International Music Network, og Barnas Jazzhus (Improbasen) jobber sammen for å arrangerer 3 ulike arrangementer over 2 dager for å feire UNESCOs “International Jazz Day”. I tråd med UNESCOs sin mandat tilbyr vi konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid. Konsertene appellerer til et bredt og sammensatt publikum med god musikk for alle aldersgrupper!