Karl Seglem – ALUN

Traditional music meets jazz meets the still unknown. Release concert for ALUN

Karl Seglem er et unikum i norsk musikk. Bukkehornspiller og saksofonist, poet og plateselskapsdirektør, miljøverner, musikkentusiast og bandpusher; alltid med et imponerende driv og en forkjærlighet for musikken i mellomromma – særlig den som vokser i og rundt den næringsrike molda mellom tradisjoner og nyskaping.

Selv om ALUN er Seglems førtiende plateutgivelse, har han ikke tid til å se bakover. Her er det fortsatt fremoverlent grense- og sjangerutvidende musikalsk arbeid som står i høysetet! Denne gangen er det ikke snakk om et konseptalbum, men ti enkeltstående komposisjoner (tør vi kalle dem låter?) skrevet over en treårsperiode og finpusset til perfeksjon under pandemistillstanden. Til Victoria i kveld kommer et stort ensemble med vidsynte folkemusikere og jazzister som ikke er redde for å krysse noen broer. De skal spille fra det nye albumet i tillegg til Seglems to foregående: Nunatak og Som spor. Vi ser fram til en klangrik og overtonedirrende opplevelse!

Karl Seglem – saksofon, bukkehorn, Sigrid Moldestad – hardingfele, vokal, Håkon Høgemo – hardingfele, Erlend Viken – feler, Andreas Ulvo – tangenter, Andreas Stensland Løwe – tangenter, Kenneth Lien – munnharpe, langeleik, Hallvard Gaardløs – bass, Alf Magne Hillestad – perkusjon, Asle Karstad – lyd

Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd