Kåre Nymark Band

Nytt album fra allsidig jazztrompetist

  • Fredag 2. november 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 170/120
  • Kjøp billett her!

Kåre Nymark jr. fra Langevåg på Sula er en særegen og spennende jazztrompetist med fartstid fra band som Nymark Collective, Gumbo, Funky Butt og Jazzmob, for ikke å snakke om Ytre Suløens Jass-ensemble. Aktiviteten spenner med andre ord over et bredt spekter av stilarter. Inspirasjonen fra mange turer til New Orleans er likevel alltid tilstede, kombinert med et bluespreget utrykk og en åpen og tidløs tilnærming til jazz-tradisjonen.

Kåre Nymark Jr. Band ble etablert høsten 2009. Første konsert var åpningskonserten på Ungjazz i Ålesund 2009, hvor Kåre også mottok Ungjazzprisen 09. Musikken er hardtsvingende melodisk jazzmusikk, med referanser både til hard bop, gospel, blues, afrikansk og karibisk musikk, og New Orleans. Alle låtene er orginalkomposisjoner av Kåre. Bandet består av gnistrende musikere som Kåre har hatt gleden av å spille med i andre sammenhenger. Nå er de satt sammen i étt band.

Han har i forskjellige bandsammenhenger, eller som frilanser, samarbeidet med en rekke musikere og artister. The Real Thing, Earle Hyman , Nils Petter Molvær, Silje Nergaard, Tord Gustavsen, Kristin Asbjørnsen, Arve Henriksen, SKRUK, John Pål Inderberg, Henning Sommero, Arne Domnerus og Morten Gunnar Larsen er bare toppen av listen. I tillegg til å jobbe som studio-musiker, er Nymark også mye brukt som pedagog, og underviser på seminarer og kurs over hele landet. Til nå har han spillt inn 19 album med egne bandprosjekter, og deltatt på mange andre som studiomusiker. Han har konsertert i USA, Afrika, Asia og Europa.

Konserten på Victoria plateslipp for Kåre Nymarks første plate i eget navn: New Surroundings

Kåre Nymark jr (trompet) Atle Nymo (tenorsaks) Kristoffer Kompen (trombone) Jørn Øien (piano) Jens Fossum (kontrabass) Andreas Bye (trommer)