Andy Sheppard Trio Libero

Melodiøs og fri saksofontrio

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Den britiske saksofonisten Andy Sheppard er en av de mest etterspurte musikerene innen europeisk samtidsjazz. Han har en lyrisk tone som ofte blir sammenlignet med ECM-kollega Jan Garbarek. Siden debuten har han spilt med navn som Gil Evans og Carla Bley og gitt ut et tjuetalls album i eget navn. Norske musikere er heller ikke ukjent terreng. I 2009 ga Sheppard ut albumet Movements in Colour sammen med Arild Andersen og Eivind Aarset.

Trio Libero er navnet på Sheppards samarbeid med bassist Michel Benita og trommis Seb Rochford. Albumet med samme navn kom på ECM tidligere i år og er resultatet av fire dagers intens improvisasjon i studio. Dagbladet kastet terningen til fem og konstaterte at “Sheppard […] signerer med dette melodivakre, til tider nesten meditative albumet muligens sin fineste utgivelse til nå.”

Algirskfødte Michel Benita har vært et navn på den europeiske jazzscenen siden tidlig 80-tall og har spilt med Lee Konitz, Dino Saluzzi og Archie Schepp. Han har også en betydelig solokarriere. Trommeslager Seb Rochford er en generasjon yngre enn sine bandkollegaer, men har likevel en imponerende cv med blant andre Brian Eno, David Byrne og Herbie Hancock under beltet. For mange er han nok også kjent fra Polarbear og festivalfavorittene Acoustic Ladyland.

Det er med andre ord et uhyre sterkt lag som besøker Victoria i høst. Et must for alle som er glad i vakker improvisasjonsmusikk.

Andy Sheppard (saksofon) Michel Benita (bass) Seb Rochford (trommer)