Schneeweiss & Rosenrot + Spacemonkey

Lekent og fengende fra talentfull kvartett + ny norsk superduo

  • Torsdag 1. november 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Schneweiss und Rosenrot er en ung og meget fremadstormende kvartett. Du møter fire sterke musikere som leker seg uanstrengt med hverandre, i en imponerende kommunikasjon over sine gode og originale ideer. Fengende og oppfinnsomme melodier blandes med improviserte strekk. I front er Lucia Cadotsch klokkeklare og ekspressive stemme. Johanna Borchert utforsker hele klaviaturets lydspekter, mens svenske Petter Eldh som alltid trakterer bassen med virtuos rytmikk. Han har imponert oss tidligere i samspill med Django Bates og Marius Neset på Victoria. Marc Lohrs energiske trommespill kompletter kvartettens innholdsrike lydlandskap.

Schneweiss und Rosenrot ble nylig tildelt New German Jazzaward. De har tidligere spilt på Kongsberg jazzfestival, men dette blir første gang de besøker Oslo. Dette er en kvartett å merke seg for fremtiden – herved anbefalt på det varmeste!

Lucia Cadotsch (vokal), Johanna Borchert (piano), Peter Eldh (bass), Marc Lohr (trommer)

SPACEMONKEY

Etter lengre tid med prat har Morten Qvenild og Gard Nilssen, aka Spacemonkey, endelig funnet tid til å spille sammen. Med en felles interresse for improvisasjonsmusikk og en “gi faen i sjanger”-holdning, utforsker Spacemonkey det musikalske lydlandskapet mellom improvisasjon, dansemusikk, elektronikk og trommemaskiner. Resultatet blir tøff, mørk og distinkt musikk ála 2012, i spennet mellom freebag og tecno i åpen dressur.

Morten Qvenild er pianist, keyboardist og komponist, kjent fra In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra, Susanna and The Magical Orchestra, og omtales som en av de mest nyskapende og søkende pianister i Norge de siste 10 åra. Gard Nilssen er trommeslager, kjent fra PUMA, Bushman´s Revenge, Zanussi 5 og Susanne Sundfør og er en av de mest aktive og etterspurte trommeslagerne i Norge om dagen.

Morten Qvenild (keys, el), Gard Nilssen (dr, el)